Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Je klimatická krize. Česko musí do války!

Nezbývá proto, než aby Česko vyhlásilo válku Číně, Indii, Vietnamu, Indonésii, USA, Rusku a Německu. A podle mezinárodních přehledů, dám dohromady všech 10 států, které do vzduchu posílají největší množství CO2 ze všech.

A taky seznam zemí, které navzdory plkům z Evropského parlamentu, staví jednu uhelnou elektrárnu za druhou. Tím bude seznam zemí, které je potřeba smést nekompromisně z povrchu zemského kompletní. Je to kruté, ale nezbývá jiná možnost! Jen tak vláda dokáže, že nebere na lehkou váhu, že máme už zase posledních pár let na odvrácení likvidace lidstva a života jek jej známe vražedným plynem CO2.

Vláda v tom naprosto selhává, a tím neplní svoji povinnost zajistit dobrou budoucnost pro nás, naše rodiny a další generace. Tím pro nás končí legitimita této vlády. My se snažíme jednak ji probudit a jednak cítíme, že máme morální i legislativní právo se vzbouřit," prohlásil Filip Rosenkranc, mluvčí skupinky Extinction Rebellion (Povstání proti zániku?), její tři členové se na skoro hodinu připoutali k sídlu české vlády, Strakově akademii. 

Jak jinak, než bleskovou válkou může česká vláda dokázat, že přání fanatiků ekologického náboženství bere vážně a něco „s tím“ rychle udělá? Než riskovat vzbouření pár magorů, potažmo občanskou válku (to už asi vzpoura trochu je, nebo se pletu?), je lepší vyhlásit normální válku, jejíž začátek budeme mít pod kontrolou.

Ale hlavně je to jediná možnost, jak dosáhnout ukončení produkce CO2 tak rychle, jak tato zelená skupina „rebelů“ chce! Ještě rychlejší by to bylo, kdybychom měli pár neutronových bomb, ale to nějak nemůže naše armáda sloužit. I když, možná nám jich pár půjčí Frantíci, když je hodíme na Německo a pak na ty další.

Všichni (tedy skoro všichni) víme, že je to pitomost. Oboje. Protože s oxidem uhličitým nejde zatočit tak rychle, protože ho prostě lidstvo nepřestane tak rychle produkovat. On se navíc pak ještě bude dlouhé roky držet v atmosféře. Protože nemůžeme vyhlásit válku asi 15státům najednou a vyhrát. Především, když mají dohromady tak tři, tři a půl miliardy lidí… Ale je to jediná možnost, jak něco rychle změnit, to je fakt. Prostě producentské země rozsekat na maděru. To pak budou CO2 produkovat leda z ohníčků na vaření a s tím si planeta ještě nějak poradí. Jestli se USA, chtějí zachránit v očích zelených aktivistů, musejí se přidat na naši stranu.

Alexandria Ocasio-Cortézová, ta mladá komunistka v americkém senátu, co jí říkají AOC, bude možná trochu brblat, ale pak pochopí, že není jiné cesty, než jednorázově zvýšit emise z fosilních paliv, která pohánějí letadla, lodě a tanky a nejspíš se sama hodí do své oblíbené zelené, dá zelené stíny a rtěnku a vyrazí s pacifickými námořními svazy proti asijské hrozbě. Tedy CO2 produkovanému asijskými zeměmi, abychom si rozuměli.

Českou armádu čeká v první řadě zatočit s největším evropským producentem CO2, kterým je Německo. Technicky je na tom Bundeswehr tak mizerně (ministryně obrany paní Ursula von der Leyen, která chce vést Evropskou komisi po Junckerovi), že loni zjara se spekulovalo o tom, že má jen čtyři bojeschopné stíhačky. Takže našich 12 Gripenů je najednou hrozivá síla… Jen je malý problém v tom, že celkem má německá armáda asi 180 tisíc vojáků, proti našim 25 tisícům. Ale i na to mám řešení – povoláme všechny kluky z Greenpeace a dalších spřátelených pacifistických sdružení. Zelenou mají rádi, tak jistě nebudou proti. Aspoň se konečně dozvíme, jak moc jich ve skutečnosti je a třeba vznikne celá první Zelená četa. 

A teď chvilku vážně – jestli se chce těch pět lidí, co si říkají Rebellové, nějak vzbouřit, co to znamená? Každý den polezou do jiné elektrárny, budou se poutat k ministerstvům, nebo se vzbouří ve smyslu toho slova, tedy že udělají opravdovou vzpouru?
 

Foto: pixabay.com

Autor: Alexandra Dítětová | sobota 13.7.2019 11:03 | karma článku: 32,02 | přečteno: 1140x
  • Další články autora

Alexandra Dítětová

Plynaři opili Evropu zeleným rohlíkem. Já vám to říkala

Podle americké studie Cornellovy univerzity je výroba elektřiny z dováženého zkapalněného zemního plynu (LNG) pro klima mnohem škodlivější než spalování klasického uhlí. V nejhorším případě až o 274%.

15.11.2023 v 9:36 | Karma: 35,63 | Přečteno: 1152x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Alexandra Dítětová

Sázka na plyn je nesmysl, ale Síkela ho stejně tlačí

Za jediný den vyskočila cena zemního plynu v Evropě o více než deset procent? Proč? Zdá se to až absurdní, ale důvodem je, že v Austrálii ohlásili stávky ve dvou závodech na LNG.

29.8.2023 v 8:13 | Karma: 31,92 | Přečteno: 887x | Diskuse| Společnost

Alexandra Dítětová

Aktivisty porušující zákony má sebrat policie. Tečka

Česko je demokratickým státem, kde může každý demonstrovat či protestovat, proti čemu chce. Musí u toho ale dodržovat zákony. Pokud ne, má policie konat. V opačném případě hrozí anarchie, nebo naopak totalita.

23.6.2023 v 10:42 | Karma: 45,82 | Přečteno: 4920x | Diskuse| Společnost

Alexandra Dítětová

Zeleným se v Německu smějí

Terčem posměchu se v Německu stala Strana Zelených. Ačkoli totiž lidem vnucují tepelná čerpadla, sami si ho za 3 a půl roku nedokázali instalovat ve svém sídle.

15.6.2023 v 11:57 | Karma: 36,04 | Přečteno: 1009x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie

Alexandra Dítětová

Za většinu emisí nikdo žádné povolenky neplatí

Světová banka oznámila, že státy vybraly loni na emisních povolenkách přes 2 biliony korun. Jenže tyto peníze pokrývají pouze 23 procent celkových emisí. To krásně ilustruje, v čem tkví zásadní problém v boji se změnou klimatu.

25.5.2023 v 9:34 | Karma: 34,23 | Přečteno: 782x | Diskuse| Životní prostředí a ekologie
  • Nejčtenější

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Moderní lichváři připravují o bydlení dlužníky i jejich příbuzné. Trik je snadný

18. dubna 2024

Premium Potřebujete rychle peníze, pár set tisíc korun a ta nabídka zní lákavě: do 24 hodin máte peníze na...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Prezident Petr Pavel se zranil v obličeji při střelbě ve zbrojovce

19. dubna 2024  15:44

Prezident Petr Pavel se při střelbě na střelnici v uherskobrodské České zbrojovce, kam zavítal...

Nenávist vůči Ukrajincům, segregace Romů. Amnesty International kritizuje Česko

24. dubna 2024  2:28

Ukrajinští uprchlíci se loni v Česku potýkali s nenávistnými projevy a diskriminací, pokračovala...

Místo do šrotu do opravny. Směrnice EU prodlouží záruku a zakážou „kazítka“

24. dubna 2024

Premium Do budoucna by měla být oprava rozbitých a porouchaných domácích spotřebičů jednodušší. A stejně...

Ignorovat, nebo demaskovat? Německá média řeší, jak informovat o AfD

24. dubna 2024

Premium Je to teď horké téma. Německá mainstreamová média stojí před volbou, nakolik a jakým způsobem...

Šibal z Prahy podmázl průvodčího, s Lorenovou v negližé předběhl konkurenci

24. dubna 2024

Seriál Byla teprve na začátku kariéry, ale fotografové na ni už stáli fronty. Snímek mladičké Sophie...

Akční letáky
Akční letáky

Všechny akční letáky na jednom místě!

  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik