Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Otroky svých zastupitelů občané vždy byli, jsou a budou. Například v Brně se nedávno radní pěkně pohádali (a málem kvůli tomu padla i koalice), kde má snad někdy v budoucnosti "stát" vlastně Brňanům postavit železniční hlavní nádraží. Konšelé se hádají a lidí se zatím nikdo na nic neptal, a především na to, kdo chce na vzdálené nádraží chodit pěšky, protože s přeložením městské dopravy k 800 metrů vzdálenému nádraží - kde dnes roste plevel - pro nedostatek peněz zatím nikdo nepočítá. V této souvislosti si stačí vybavit, jak magistrát 20 let řešil (a dodnes řeší stále provizorní) dopravu k autobusovému nádraží Zvonařka.

0 0
možnosti
LB

Vzpomínám si, že už před lety Brno vypsalo kvůli přesunu nádraží ČD referendum, které skončilo fiaskem kvůli naprostému nezájmu občanů.

Co občanům brání, aby se z otroků stali otrokáři, když už použiji způsob vašeho uvažování.

0 0
možnosti
LB

Máte jedinečnou příležitost věci změnit. Na podzim se budou konat komunální volby, můžete do zastupitelstva kandidovat. Nepochybně budete zvolena, když přijdete s návrhem, jak zajistit všem parkovací místo před jejich domem, když aut je několikanásobně víc, než je kapacita parkovacích míst.

Vy to určitě zvládnete i bez studií proveditelnosti, názory odborníků jsou přece zbytečnou veteší. Jen si nejsem jistá, jak si budete s Frantou a Pepíkem domlouvat, které spřátelené firmě zakázku přidělíte, když je tu tak otravná věc, jako je zákon o zadávání veřejných zakázek, který je už tak náročný, že můžete rozhodnout sebelépe, vždy Vám budou hrozit nepříjemnosti, v horším případě kriminál.

Za práci v zastupitelstvu budete sice pobírat symbolickou odměnu, zato Vám za každé rozhodnutí bude polovina občanů tleskat a polovina nadávat a obviňovat z nekalých úmyslů. Zase Vás ale bude moci hřát vědomí, že každý jouda na druhém konci republiky bude mít dokonalý přehled nejen o Vašem majetku, ale i majetku Vašeho manžela.

Jen pro pořádek: Ve Stockholmu stojí parkovací místo před domem přibližně tolik, jako činí nájem bytu 3+1, takže Švédové důkladně zvažují, jestli nutně potřebují vlastní auto, nebo budou raději jezdit na kole.

0 0
možnosti
PK

,,jen dodatek mí kolegové v penzijním věku ve Švédsku si ale opravdu na svůj život nestěžují, na rozdíl od mých vrstevníků v Čechách, kteří jsou bud tak sešlí věkem, nebo prostě ani na to kolo nemají a tak nemají ani starosti s jeho parkováním...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS