Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OP

Já si tipuji, že klimaaktivisté nevědí co s roupama. Mají na co si vzpomenou (Gréta v první řadě) a ty roupy jim nabídly, že mají šanci zazářit v rámci klimatického aktivismu. Na druhé straně je fakt, že země je drancována nad její možnosti a tudíž se už po nějakou dobu brání. Klima se mění v tom smyslu, že přibývá dramatických situací zvyšováním teploty či orkány počínaje, a suchem konče. V podstatě nám příroda dává na jevo, že už nás má dost a že máme na vybranou - buď se jí přizpůsobíme, nebo nás zlikviduje. A my si budeme muset vybrat, za sebe mohu říci, že přizpůsobit se přírodě je optimum

0 1
možnosti
LJ

L16u60d88ě58k 91J11a72š72a

11. 3. 2020 15:47

Klima se nemění, že by se něčemu bránilo, to je zcestný názor již zmíněných klimatologů. Klima se mění, protože se, naštěstí pro nás, mění již od začátku Země. Jinak bychom tu dnes v Evropě měli stále dobu ledovou a nad námi několik kilometrů ledovce. Naštěstí před zhruba 10 000 lety (dle klimatologů lidským přičiněním) se klima oteplilo a ledovce, sahající až do Itálie, roztály. Takže klima se od té doby stále otepluje, aniž by se něčemu bránilo.

1 1
možnosti
MS

M58a57r46c21e58l 32S36u21p

7. 3. 2020 13:57

Perfektní článek a moc hezky vystiženo ! Děkuji Vám za něj !

6 0
možnosti
JN

Vždy když nějaký představitel EU mluví o ekologii, regulacích a šetření, vaří se mi v žilách krev.

Snadno totiž např. na wiki najdete, že jen zcela zbytečné stěhování EP z Brusele do Štraburku znamená stěhování cca 15 tisíc zaměstnanců a odhadem přijde na 220 milionů EUR, tzn. cca 5,5 miliardy Kč. A to se určitě bavíme jenom o tom aktu stěhování, nikoliv o duplicitní správě kanceláří a ubytování v obou městech.

Jak a kdo tedy ve strukturách EU šetří jako správný hospodář? Kdo se tam chová ekologicky?

3 0
možnosti
TV

O Arkticke oscilaci zjevne neslyseli, nebo nechteji slyset.

2 0
možnosti
Foto

Mně zas příjde bizarní tento Váš blog a myšlení lidi jako Vy.

1/ Faktem je, že způsob života budeme muset radikálně změnit ať se nám to líbí nebo ne a čím dříve k tomu dojde tím budou dopady menší. Ona nás k tomu prostě dotlačí realita toho, že podnebí se mění a teplota na zemi roste.

2/ Faktem je, že Greta má naprostou pravdu, pokud se nestanoví konkrétní cíle pro rok 2020, 2021,... tak prostě dojde k tomu, že k tomu roku 2030 či 2050 se nezmění nic a pak se bude zase řešit co kdy udělat. Je to tak i u nás se vším, čím vzdálenější je termín tím více úkolů se nesplní.

3/ Faktem je, že to n ́bude stát peníze a faktem je i to, že peníze na změnu dnes budou podstatně menší než kolik by nás to stálo pokud ke změně nedojde

0 39
možnosti
LC

Vzhledem k tomu, že dosud nikdo ani v nejmenším nedokázal, že za většinou oteplení je skutečně člověk a není to jen přirozený výkyv, jako se neustále dělo od počátku existence Země, tak jsou vaše názory totálně ujeté a dělat kvůli tomu tak drastická opatření, která skutečně výrazně poškodí životní úroveň a svobody občanů v EU, je absolutně nepřijatelné. A to tím spíš, že i kdyby EU přestala ze dne na den produkovat veškerý CO2, tak v globálních emisích se to prakticky neprojeví.

27 1
možnosti
AK

Neumím si představit, že by třeba Winston Churchill nebo Charles de Gaulle poslouchali nesmysly, nechali si od zamračené holky nadávat a na závěr jí ještě zatleskali.

Bohužel ale politiky tohoto formátu v Evropě už nemáme.

Je to jako za Husáka v 70. letech:

- bylo třeba přijít a podepsat prezenci

- bez mrknutí poslouchat kraviny o bratrské pomoci

- na závěr zatleskat

Jsou vědci, kteří tvrdí, že příčinou oteplování je změna sluneční aktivity a že s 6-ti až 11-ti měsíčním zpožděním je možné vysledovat nárůst objemu CO2 v ovzduší. Tedy, že změna objemového procenta CO2 v ovzduší je následek a ne příčina oteplování.

Těm nikdo moc prostoru v médiích nedává, ale jestli mají pravdu, je to celé tažení proti CO2 jen nesmírně nákladný nesmysl.

20 1
možnosti
Foto

No a pokud mají pravdu ti co tvrdí, že oteplování je průšvih-lidský průšvih tak třeba dojde ke zhroucení ekosystému a lidstvo může i vymřít.

Já se tedy raději budu řídit dle těch co volají po změně a třeba se pletou a vynaložíme peníze zbytečně než riskovat, že se pletou ti co říkají, že se nic dramatického neděje a budou umírat mé děti či vnoučata.

0 23
možnosti
AF

A19l61e58š 60F92r94ý93b45a

6. 3. 2020 18:16

Bizarní divadlo, už mimo normální myšlení.

8 0
možnosti
JZ

Ta tlustě napsaná věta je tak dobrá, že se ji naučím nazpaměť:-)R^

3 0
možnosti
Foto

Se divim, ze ji nekdo bere vazne, postavicka, ktera neni zodpovedna za vedeni statu za zajisteni existence predchazejici, soucasne a budouci generace bude vykrikovat a urazet statniky z celeho sveta? Ten kdo za ni stoji ma na svedomi napeti ve svete stejne tak s hromadnou migraci za jedinym cilem globalizace, jinak receno vlada vyvolenych, zvrhlych jedincu nad celym svetem. Jinak by bylo zajimave zjistit jak takove omezovani CO2 ovlivni "sklenikovy efekt" jak je znamo ten se drzi pri zemi a je potrebny k rustu rostlin, dale nejvetsi vyrobce CO2 je more, nikde jsem necetl, ze do roku 2050 budou vsechna more vypustena, pokud blysticise krystalky ve vyssich vrstvach atmosfery zpusobuji sklenikovy efekt, potom ty same krystalky odrazeji slunecni paprsky zpet do vesmiru a nasledek by melo byt ochlazovani. Jinak si vubec nedovedu predstavit, ze by lidstvo bylo schopno, za nasledku ktere nikdo nemuze do budoucna predpovedet, ovlivnit ci pozmenit zmeny proudeni prevazujicich vetru, kdy behem dne se zmeni teplota z +25 na -20 na rozloze statisice km2

6 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik