Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Většina z nich není ochotna přemýšlet. Argumenty je obtěžují. Prostě mají svého Boha.

Nic nového pod sluncem - takto lidstvo za svým beranem pochoduje po celou svoji existenci.

1 0
možnosti
JK

ČR je co se týká množství vypuštěných emisí přepočtených na výkon ekonomiky (na HDP) jeden z úplně nejhorších v Evropě. Zaostalá a tudíž energeticky žravá výrobna nepříliš kvalitního a laciného zboží. Proto je té elektřiny potřeba tolik. V podstatě celý výkon Temelína jde ještě navíc na export: v roce 2019 Temelín vyrobil 15,8 TWh, čistý vývoz byl 13.9 TWh. Velmi překvapivé, chtít v této situaci zavřít nějakou tu uhelku, že?

https://faktaoklimatu.cz/infografiky/emise-svet-na-hdp

1 0
možnosti
Foto

Pokud se ta vyvezená elektřina nevyrobí u nás, vyrobí se jinde. Otázkou je, jestli to bude čistším způsobem. Výroba z uhlí není tím nejčistším, ale v modernizovaných elektrárnách ČEZu zase vůbec ne tím nejšpinavějším.

Jinými slovy, nejšpinavější uhelka se v současných dnech zrovna zavírá, pokud uzavřete i další, podstatně čistší, je možné, že z globálního hlediska to čistotě ovzduší vůbec nepomůže, protože jejich produkci zaujme špinavější zdroj jinde v Evropě.

3 1
možnosti
Foto

Prosím, zkuste se o problém zajímat hlouběji, a to z hlediska technických znalostí. Házíte tam všelijaká čísla, ale souvislosti Vám unikají.

0 0
možnosti
MP

Tak ty souvislosti nastiňte vy. Tyhle tajemné vzkazy jsou dost k ničemu.

5 0
možnosti
MS

Já myslím, že je to třetí možnost. Kdo by chtěl plynovou závislost na Rusku? Elektřina se dá omezit, pokud zelení bezmozci ( ačkoli se chovají militantně, tak nemyslím vojáky) ukáží veřejnosti - hlavně v zimních měsících - že se dokáží zřeknout životního luxusu a komfortu, který plnými doušky čerpají. Jak to pak udělají u tepla je ve hvězdách.

3 0
možnosti
JK

Já jsem pro to, toho co nejvíc obšlehnout od Rakouska.

0 0
možnosti
MP

USA a EU podle zprávy Mezinárodní energetické agentury snížily v roce 2019 své emise dohromady o 300 milionů tun. Ostatní země ale naopak téměř 400 milionů tun přidaly. A to je podstatné. Tenhle přepočet na hlavu, kterým se neustále ohánějí různí zelení, je sice samozřejmě relevantní, ale vzhledem k boji proti klimatickým změnám vlastně nepodstatný. Zejména u malé země, jako je Česká republika.

5 1
možnosti
JK

Podobně když ve čtyřtisícovém městě dělá bordel jedna malá parta cikánů, je to sice samozřejmě relevantní, ale v boji proti celkové kriminalitě vlastně nepodstatné, zvláště když má jenom pár členů.

0 0
možnosti
JK

Česká republika vypouští ročně 10 tun CO2 na obyvatele (2017), Čína 6,6 tuny.

0 0
možnosti
LK

A vy chcete žít jako většina Číňanů???

4 0
možnosti
MK

SašoR^

Mladá hezká, rozumné názory. A k tomu skoro blondýnkaV

6 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik