Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ještě pár faktů ohledně z historie. V každém případě je třeba uvažovat s technologickým posunem v horizontu 10-20 roků. Což je velmi dlouhá doba pro pokrok. Například nejznámější český propagátor elektřiny F.Křižík , provedl první el. instalaci v roce 1887. A podívejme kam za pouhých 133 roků vývoj pokročil. Další mezník je rok 1955 , kdy byla elektřina zavedena na celém území ČR. To je před 65 lety. Takže o vývoj nemám obavy. Ale nenechme si vnutit hysterické útoky ekoteroristů.

2 0
možnosti

P56e68t62r 87B50u56r80i64a89n

29. 9. 2020 13:41

Souhlas, karma.

A s těmi svíčkami si pospěšte. EU už navrhuje povolit jen úsporné svíčky, tedy ty dortové. Je to kvůli CO.

4 0
možnosti

Podívejte, fosilní energetiku omezit musíme, důsledky zvyšující se koncentrace skleníkových plynů už přináší velké problémy, a to jsme teprve na začátku. V Kalifornii ty důsledky pociťují mnohem víc než třeba my v Česku, podpora veřejnosti je velká, i když federální vláda teď za Trumpa vše sabotuje.

Velké ambice v tomto směru před pár dny potvrdila i Čína, takže to není úplně zbytečné a bezvýznamné, jak taky s oblibou tvrdíte.

Osobně s Vámi souhlasím v tom, že zbavovat se zároveň jaderné energetiky je bláznovství. Vzhledem k tomu, že odchod od fosilních paliv bude muset být poměrně rychlý, mělo by mít jádro stejnou prioritu jako obnovitelné zdroje.

Nechápu ovšem, čeho si myslíte že dosáhnete tím svým lhaním, kterým zřejmě chcete podpořit své argumenty. Výpadky proudu kvůli OZ v Kalifornii opravdu nejsou na denním pořádku. Byl jich jen několik málo, a jen jeden větší. Drtivá většina z nich je provedena energetickými společnostmi schválně a souvisí s rozsáhlými požáry, ne s OZ.

Opravdu musíte tak trapně a průhledně lhát?

Možná by se argumentace obešla i bez toho, ne?

1 6
možnosti

Ja situaci v Kalifornii nesleduju, takze nevim, jestli jsou tam vypadky casto, nebo obcas. Podle me by ale nemely byt vubec. Obecne nechapu, jak vlastne ti aktivisti premyslej. Bud jsou to skutecne silenci, nebo jsou nekym placeni.

4 0
možnosti

Jsem přesvědčen, že budoucnost je v získávání energie z těchto zdrojů. Ale současná úroveň technologií je nedostatečná. Účinnost solárních panelů cca 18% , větrníky při plném výkonu přetěžují síť, skladování el. energie v plenkách.

K eko budoucnosti se jistě dopracujeme , ale ne tak rychle jak si někteří ekoteroristé představují. Do té doby je třeba je umravnit, protože vůbec není jasné koho skutečně zastupují a kdo je platí. Navíc je třeba důsledně dodržovat ochranu majetku a v případě způsobení škody na něm vyžadovat odškodné.

4 0
možnosti

Kvalitní FV panely už běžně dosahují účinnosti 20 % a je tu celkem slušná šance že v příštích 3 letech to u "tandemových" panelů poskočí někam k 25-27 %, jsem tedy zvědavý na cenu. Ono se to na první pohled zdá zanedbatelné jestli je účinnost 18 % nebo 25 %, ale je dobré si uvědomit, že pokud se s účinností pohybujeme cca kolem 20 %, tak vlastně každý procentní bod navíc znamená o 5 % více vyrobené elektřiny.

Je pravda, že růst účinnosti byl v posledních letech skromný, ale o to větší pokrok byl učiněn ve snižování ceny panelů a také ve zvyšování jejich (garantované) životnosti.

0 2
možnosti

Tak ony ty energie po všech těch zelených energetických a průmyslových revolucích samozřejmě budou. Ale budou tak drahé, že si je budou moci dovolit jen bohatí. Takže klid, ono se to zvládne, jen tuto maličkost nám zatím neřekli.

4 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik