Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Skvěle napsáno. Ochrana životního prostředí je samozřejmě správná a nutná věc, ovšem to, jak se to praktikuje v EU, je bohužel hlavně špinavý kšeft.

2 0
možnosti
VB

To nejsou klimatičtí bezmoci, ale komunisté. Musíme je už konečně správně pojmenovat.

0 0
možnosti
JT

J51i90r75i 94T53i21c22h63y

2. 12. 2020 16:37

Tak na priklad takovy ekoborec jako Trudeau v Kanade uplne znici tamni naftovy prumysl, na svetovych emisich to nic nezmeni (navic, jak je uvedeno dole v diskuzi, je vliv kyslicniku uhliciteho na oteplovani zanedbatelny), jini radostne dodaji naftu dio Ciny a budou se smat, jak se jim zvysila zivotni uroven, na ukor tech prihloplych Kanadanu.

1 0
možnosti

Ze stejného soudku jsou i plastové odpady, kterých se vyspělé země zbavují tak, že je vyvážejí do rozvojových zemí, a pak pokrytecky varují před znečištěním oceánů plasty.

3 0
možnosti
Foto

Ovšem CO2 nejsou nějaké škodlivé emise. To se musí říct jako první, abychom zůstali v realitě.

6 0
možnosti
OD

Zkuste tohle navrhnout, RSD, Kapsch, CESMAD, Unipetrol a "AgroFerda Mravenec, řepka všeho druhu" přijdou na buben.

2 0
možnosti
OD

Máte recht, vyvážet řpinavé technologie do Asie a přitom se tvářit "zeleně" je prostě pokrytectví.

Británie je v tom vzorným příkladem. Ono je to ale hlavně o ceně pracovní síly.

Ale také je to o tom, že holt politici jsou závislí na veřejném mínění a to prostě nedovolí rozumné řešení. Pohlédněme například k nám.

Jak tak čtu diskuse, většina našinců by stavěla jaderné bloky, ale nikdo nechce jaderný mezisklad vyhořelého paliva.

Všichni víme, že komunální skládky přetékají, průsaky ničí spodní vody a celkově jsou jen kopnutím problému do budoucna. Nojo, ale když navrhnete kdekoliv v Česku spalovnu, místní Vás sežerou. Nic na tom nezmění fakt, že například Praha vyrábí spalováním odpadu teplo. V Malešicích se ročně spálí téměř sto tisíc tun odpadu a zároveň se vyrobí cca 400 TJ tepla. při instalovaném tepelném. výkonu cca 31 MW. To, spolu s teplovodem z elektrárny Mělník rámcově řeší vytápění pravobřežní části města. A nevšiml jsem si, že by se v okolí rodila dvouhlavá telata, to bychom věděli, u nás se všechno rychle vykecá.

Když podobné řešení nabídla Teplárna Opatovice, vzbouřili se hradečtí i "perníkáři z Koněpůlek" (Pardubice).

Bavme se o dopravě

Touto zemí ročně projede cca 15 milionů kamionů (50 tis. denně). V průměru ujedou cca 400km a spálí u toho nejméně 120 litrů nafty. To dává 1,8 mld. litrů spálené nafty, které tu dýcháme Většina jede po trase Břeclav/ Ostrava - Rozvadov/ Ústí n. L,, Současně tu máme železniční koridory - tedy teoreticky, protože je naši političtí mamlasové nejsou schopni dostavět

Jedna el. lokomotiva utáhne ekvivalent 96 kamionů. To dává 156 tis. vlaků ročně, 420 vlaků denně, to je jeden vlak každé tři minuty. Problém je vtom, že dnes vlak jede cestovní rychlostí 100km/h, kamion cca 75km/h, ale kontejner na vlaku se musí překládat a cílově rozvážet, zatímco kamion jede rovnou. Pokud bychom chtěli přesunout tuhle zátěž na dráhu, musíme stavět tratě tak, aby vlak cestoval nejméně 130km/hod. a tratě musí ven z měst tak, jako dálnice.

8 0
možnosti
Foto

Ale ve světě se to leckde takto dělá. Jenže ono se tam 40 nezahálelo, zatímco jsme tu budovali socialismus, a 30 let se to dále rozvíjelo, zatímco u nás - všimněte si trati Liberec - Praha. Neelektrifikovaná jednokolejná, kde se někde nedá jet víc než 40 km/hod. Ale klid, už je ustanovena komise, která hledá vhodnou budovu.

1 2
možnosti
JS

Souhlas. Píšete dobře .

4 0
možnosti

Naprostý souhlasR^.

Klimatičtí bezemisní verozvěsti jsou směs kšeftařů a (snad) naivních utopistů.

8 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik