Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

A jak je teda možný, že jednu z nejvyšších cen elektřiny při přepočtu na paritu kupní síly máme v EU právě my, když jsme s s těma obnovitelnejma zdrojema pořádně ještě ani nezačali?

0 0
možnosti
MP

Nám sice OZE vyrábějí jen pár procent elektřiny, teď v zimě spíš pár desetin procenta, ale dotujeme je každý rok asi 45 miliardami.

2 0
možnosti
JM

J66a19n 46M74a31r93e58k

9. 2. 2021 15:15

Ale ti "Zelení" přece jen zaznamenali jistý úspěch. Vždy, když o nich čtu nebo slyším, zezelenám zlostí.

3 0
možnosti
MP

Nevěděla jsem o tom Švédsku, tak jsem hledala a našla. Je to neuvěřitelné, že to tak bohatá země může dovést až k takovým koncům...

0 0
možnosti
JS

Rozumný pohled na věc. Také nejsem proti obnovitelným zdrojům, ale musí se též brát v potaz možnosti daného místa. Česká republika se těžko může spoléhat na vítr , nemáme dostatek místa. Též solární panely jsou u nás použitelné jen část roku /a to i kdyby se zvedla jejich účinnost z dnešních 23%

na 80%/. Všimli jste si kolik bylo letošní zimu slunečních dnů. A kolik dní bylo s pokrývkou sněhu? Takže co zbývá - uhlí/neekologické/,plyn /ekologické????/, jádro /proti ekoteroristé - ano liščí ohony a ebonitové tyče do každé rodiny.

5 0
možnosti
JL

Na to by eurokomisař řekl: Musíte být ambicioznější.

4 0
možnosti
Foto

300-stránková studie na příkladu dvou států – Nizozemí a České republiky – dokazuje, že dosažení uhlíkové neutrality v EU v roce 2050 bude bez využití jádra, tedy jen s preferovaným využitím energie z větru a slunce, mnohem dražší, možná i nedosažitelné. Platí to i pro Nizozemí, které má díky poloze u Severního moře výborné podmínky pro využití energie z větru – i v jejich případě budou bez jádra náklady minimálně o pětinu vyšší. Tím víc to platí pro ČR, kde jsou podmínky horší.Studie také dokládá, že samotné dosažení uhlíkové neutrality v EU v roce 2050 bude mít jen zanedbatelný dopad na klimatickou změnu v případě, že se ke stejnému cíli nepřihlásí i ostatní státy světa. Jde zkrátka o rizikový podnik a sázka na jádro pomůže snížit jeho ekonomické dopady.

12 0
možnosti
JS

Mohl byste uvést zdroj. Dost by mne to zajímalo

0 0
možnosti
Foto

Lidová forma blogu neladí s vysoce odborným obsahem, který by si vyžadoval jiné uchopení.

1 4
možnosti
Foto

Výroba elektřiny z OZE nebude nikdy levná. Až se podaří zeleným tlačitelům OZE úplně vyhubit klasické zdroje, na kterých dnes OZE bezostyšně parazitují, přijdou další nutné náklady na ukládání energií nebo jejich konverzi na jiné médium.

Vzhledem k malé efektivitě OZE a jejich využití, je také nutné stavět v instalovaném výkonu asi 3-4x více, než v klasických, řiditelných zdrojích. Jak to může být levnější?

8 0
možnosti
HH

no hlavní problém bych viděl v geografii a rozumu...výroba elektřiny z OZE levná být může...např. v kalifornii solární či termální elektrárny, geotermální energie na Islandu, vodní energie v Norsku a pod.

Jen chce umisťovat ty zdroje tam, kde to má smysl. ČR nemá ani moře ani vítr ani slunce, tak nám prostě zbývá jádro...nevím v čem je problém

5 1
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik