Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MP

Takové studie dokonce existují, jednu z nich má už od roku 2015 Evropská komise. O to je to celé ještě šílenější. Ale holt plynová lobby je mocná.

0 0
možnosti
JF

J34a78n 96F81e60r86e94n42c

6. 4. 2021 23:00

Krel Ábelovský: také jsem byl přesvědčen, že na Energiewende pracují na slovo vzatí odborníci, mají vše spočítané, vymodelované... a ejhle, málem dva blackouty za letošní zimu. Také jsem si marně lámu hlavu, kteří odborníci rozhodli o předčasném ukončení provozu JE v Německu, aby je snad nestrhla tsunami. Pak jsem si v jedné starší analýze přečetl, že o tom rozhodla odbornice Merkelová, aby udržela Zelené ve vládě.

2 0
možnosti
JK

"To vše za mohutného sypání peněz různými směry. Kam všude tečou, a do jakých kapes odkapává, by určitě vydalo na parádní detektivku."

Tohle kvokání mě vždycky rozesměje. Takové správné slepičí odhalování zločinu, které opovrhuje důkazy... :-)

0 3
možnosti
Foto

Vaše krátkozrakost a zaslepenost skutečně k smíchu je.

0 0
možnosti
TR

Výborné! R^

Smutná karma ..

1 0
možnosti
LB

Biomasa je jen fenomén, na kterém se zase vydělávají obrovské prachy, je to o tom, že biomasa je zase záhul na ornou půdu, místo brambor bude kukuřičný šrot, pak to bude zase sklízet dýzlová technika, nic lepšího není, pak to bude přes město vozit kolem mých oken baráku vozit kamion, aby teplárna byla ekologická, takhle už to funguje a vůbec se mi to nelíbí

5 0
možnosti
JH

Zkusme si takovou úlohu pro první stupeň ZŠ. Co trvá déle : růst stromu o objemu 5 m3 biomasy nebo jeho spálení v peci na biomasu?

Přeji autorce pevné nervy a vytrvalost! :-)R^

3 0
možnosti
JV

J22a34n 75V77l24k

6. 4. 2021 12:31

Německo předpokládá spotřebovat 95mld m3. zemního plynu. Paní Dítětová, máte nějaký reálný návrh čím nahradit takové množství tepelné energie ? Jaderka vyrobí asi 10 TWh el. energie ročně. Plyn se navíc využívá v mnoha technologiích k přímému ohřevu.

2 2
možnosti
PK

No já si myslím, že přes vše co nyní vláda v Německu činí si stále uvědomuje, že její zemi v zimě větrníky a fotovoltaikou uspokojit nedokážou. A plyn z Nizozemska a Velké Británie, ba ani z Norska by nemusel stačit, proto dokončit NS a brát i z Ruska. Ale co když se třeba někdy a někde vynoří studie, že celkové emise z plynu – včetně těžby a dopravy jsou srovnatelné s uhlím.....to nebude německá veřejnost nadšena...

5 0
možnosti
ZJ

Podporuji spalování biomasy, ale lesy se nesmí kácet. Ostatně, na stromech by nám kamna blbě držela a jeskyně si vytemperujeme horními i spodními výdechy.

A k nabití mobilu a noťasu stačí zásuvka. Taky je tady možnost odstěhovat se mahoru. na sever. Tak stoupá teplý vzduch.

3 3
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik