Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Co s jaderným odpadem, to se ví už hodně dlouho, akorát že to do praxe zavádějí dnes jen Rusové, protože Francouzům a Němcům to zatrhli škůdci životního prostředí.

0 0
možnosti
Foto

Dneska by v Rakousku ekoteristé nenechali postavit ani jednu přehradu. Ty pocházejí z doby, kdy ještě epidemie této duševní choroby nebyla rozšířena.

4 0
možnosti
Foto

Pane Vokoune, tady máte něco ke čtení:

Evropské závody v pokrytectví. Státy končí s uhlím, zatím ale jen naoko - Konzervativní noviny (konzervativninoviny.cz)

0 0
možnosti
JS

Skvělý článek dovoluji si odkaz.

https://www.konzervativninoviny.cz/evropske-zavody-v-pokrytectvi-staty-konci-s-uhlim-zatim-ale-jen-naoko/

Navíc je zde zmíněn i fakt, že se AT dostává do problému nejen v zimě - nedostatek výroby-, ale i v létě - přebytky co s nimi?

2 0
možnosti
JS

Určitě jejich snaze fandím, protože pokud se to povede ukáží cestu všem. Na druhou stranu si ovšem nenechme kecat do naší energetické politiky, protože dle všech indicií již brzy bude naše soběstačnost minulostí. Tlak na uzavření uhelných elektráren do 2030, JETE do roku 2032 tj. jen za 9 let / ale počítá se s prodloužením/, Dukovany prodloužené do 2037, konec první vlny solárních el. 2028-30. No a kožešinové farmy již byly zrušeny , takže ani výroba třením liščích ohonů je omezena /pokus o vtip/. Takže elektrická budoucnost nevypadá nijak růžově.

1 1
možnosti
Foto

Rakousko ročně dováží mezi 10 až 15 své spotřeby procenty elektřiny. Její energetická závislost začala roku 2001, od té doby stoupá. Nejvíce elektřiny země dováží z Německa a z Česka. Klimatické podmínky pro fotovoltaiku a větrné elektrárny jsou v Rakousku v mnohém podobné jako v Česku. Ani jeden z těchto zdrojů elektřiny však nelze řídit. Jsou čistě závislé na počasí na pravidelně tak nedodávají energii v době, kdy je po ní největší poptávka, tedy v zimě. Tedy v době, kdy je Rakousko na importu elektřiny absolutně závislé. V zimě také znatelně klesá výroba elektřiny v hydroelektrárnách. Ty v celoročním objemu dodávají Rakousku zhruba 70 procent elektřiny. Jenže 70 procent nestačí k tomu, aby si mohl každý rozsvítit, uvařit, aby se točil soustruh, či aby se snad nabil vzývaný elektromobil. Na to v ní musí být 100 procent. A když nebude odkud dovážet, tak 100 procent nebude. A Rakušan si nerozsvítí. To samé se však za pár let může stát i Čechovi či Polákovi. Pokud energetiku i nadále bude ovládat ideologie. Jako v Rakousku.

9 0
možnosti

Když bylo v Rakousku v roce 1978 vyhlášeno referendum o zprovoznění dostavěné(!) jaderné elektrárny Zwentendorf, byl výsledek hlasování 50,47:49,53% p r o t i zprovoznění, nešlo tedy o nijak závratně jednoznačný názor obyvatelstva.

6 0
možnosti
VB

Panu Koreckému: je třeba číst přímé rakouské informač. zdroje, příslušné odborné firmy např. potvrzují přínos nových technologií, kdy lze např. sluneční záření podpořit, energii skladovat, vyvážet atd. Občané i firmy jsou s jejich koncepcí a průběž. úspěchy spokojeni. Už i Švýcarsko si odzkoušelo, že "zelená" energie se zlevňuje a funguje.

1 12
možnosti
Foto

Píšou tam také kolik to bude stát? Já myslím, že ani ne, nebo o tom otevřeně lžou.

3 0
možnosti
VB

Rakouské "pohádce" věřím, skutečně se dostanou na 100 % energie z obnovitel. zdrojů, které nepředstavují bezpečnost. ani ekonomická rizika. Stejně tak závidím Polsku, které si zařizuje plyn od Norska, nikoli od Putina. Budeme rádi, když nám Rakousko v budoucnu svou energií vypomůže, dá se skladovat a transportovat. Pokud bychom zrušili české jádro, dostaneme od Rakouska z vděčnosti slevu.

0 14
možnosti
Foto

Jak by nám Rakousko mohlo vypomoci s elektřinou třeba v posledním půlroce?

4 0
možnosti
VF

Žvanivé, zbytečné a marné (a nejenom zelené), pohádky v různých mediálních stokách kváká kdekdo. To už je tak dáno, když elektronický šrot umožní erupční grafomanii, musí si každý užít aby si jiní početli. A zatím kolem běží čas a život svým zcela jiným tempem.

2 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik