Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZR

Mohla byste uvést zdroj pro vaše tvrzení, že malé úniky metanu mají obdobný vliv na klima jako spalování uhlí? Nemluvím ovšem o břidlicovém plynu.

0 0
možnosti
JK

Bohužel pozdě je. A začalo to v okamžiku, kdy socialista Gerhard Schröder usedl do křesla člena správní rady Gaspromu a od září 2017 působí také jako předseda dozorčí rady ruské ropné společnosti Rosněfť. Kromě toho je předsedou výboru akcionářů konsorcia Nord Stream AG angažuje se pro skupinu Rothschild Group, kde je členem jejího poradenského výboru. Prostě v 77 letech má stále málo vyděláno. Doma se pojistil instalací své žačky Merkel a velký ruský plynový kšeft už nikdo nezastaví. Absolutní závislost na teple i elektřině z ruského plynu bude realita.

3 2
možnosti
MK

Ono je ujeté i tlačit na odstavení uhelných a jaderných elektráren.

Zaprvé zatím za ně nemáme náhradu.

Zadruhé odstavit je dřív než skončila jejich životnost je neuvěřitelné plýtvání, na jejich výrobu se spotrebovalo mnoho materiálů, které byly vyrobeny za vzniku emisí.

Proč je odstavovat předčasně pokud jsou moderní a plní platné emisní limity ?

6 0
možnosti
GK

Protože politici vycítili možnost "mít téma". Přečtěte si můj příspěvek níže. IEA, tj. Mezinárodní agentura pro energii, vyzvala, aby všechny státy světa do roku 2030 odstavily ty nejméně efektivní uhelné elektrárny a uhelné zdroje fungující po roce 2040 aby prošly modernizací. Nikoli tedy zrušením...! Ovšem EU politici se rozhodli provést "Zelený úděl", aby měli další téma, které bude dávat nějaký důvod jejich existenci. Z tohoto důvodu Němci, kteří zjevně zešíleli, odstavují i jen několik let staré elektrárny. Neskutečné peněžní i materiální ztráty.

0 0
možnosti
VV

Plyn je zkrátka také fosilní palivo, takže jeho spalováním vznikají nějaké emise. Ve srovnání s uhlím je jich ale nesrovnatelně méně. Nevidím důvod, proč by v důsledku jeho používání měla zdražit elektřina. Naopak zcela bezemisní výroba elektřiny je bezkonkurenčně ta nejdražší. Uhlí začíná být nedostatek a ekologická zátěž jeho těžby se s tou těžby plynu nedá srovnat. Jestli něco spolehlivě zdraží elektřinu, bude to právě setrvání u uhlí nebo masivní přechod na výrobu elektřiny ze solárních a větrných elektráren, které navíc nejsou schopné zajistit kontinuální produkci. Jejich stoupající používání Evropu již několikrát přivedlo na pokraj zhroucení energetické sítě. V současnosti se tak plyn jeví jako nejekonomičtější a nejspolehlivější energetická surovina.

2 0
možnosti
GK

U plynu je ale problém s úniky metanu při těžbě, sám o sobě je velmi "skleníkotvorný". Přičemž takoví Rusové se s tím jistě nemažou. Také je jisté, že cena plynu půjde nahoru, budeme-li na něj odkázáni. Plus politická závislost na Rusku. Uhlí je ve skutečnosti dost a jeho cena je uměle navyšována tzv. "emisními povolenkami". Bez nich by uhlí bylo nejlevnějším zdrojem energie.

1 1
možnosti
MV

Pěkně zhodnoceno ,ovšem ti zelení blázni o dopadech plynofikace nechtějí ani slyšet, stejné je to u elektromobility ,v současnosti velká móda ale důsledky se projeví za pár let až se nedoplatíme za elektřinu která bude pouze pro bohaté.

4 0
možnosti
JJ

Paní je s povolením trochu mimo. Zde není problém. Je to jen kus trubky na dně moře. S celkovými emisemi má pravdu. Ale zatím odběratelé to počítají z otevřeného objemu na konci. Je zajímavé, že se velice málo zmiňuje předčasné vypínání jaderných elektráren. To je zločin na ekologii.

5 0
možnosti

Z nudy recyklujeme Homo Sapiens

Jsme jeden z nejlepších a nejvýkonnějších recyklátů. který kdy na tomto světě chodil.

nejde ani tak o filosofii, ale celkového zamyšlení nad společností a toho kam směřujeme.

Ono recyklát a recyklace je velmi podstatné téma, protože my už recyklujeme v podstatě všechno.

Z recyklovali jsme Zemi, tedy spíš zotročili, takovým způsobem, že už dnes víme, že se chováme neudržitelně a že zdroje, které nám nabízí budou vyprázdněny za cenu velkého zničení planety. Vytěžujeme jí, ničíme a ještě si pokrytecky myslíme, že když se budem chovat " ekologicky" v Evropě a přitom budeme ty zdroje dovážet z jiné části Země, že se budeme mít za lepší? to co jsme vytvořili je eko monstrum.

Proto, aby my jsme mohli jezdit na baterie, bude Čína více těžit z nerostů.

Tahle lež a alibismem, že když náš kout se bude chovat ekologicky a přitom dovážet zdroje odjinud není je poměrně ubohý. Mít doly, ale nesmí být před mým oknem to je ekologie bez tváře. Drancujeme Zemi už tak běžně, že už ním to ani nepřijde.

Jenže se stalo něco, co jsme ani nechtěli a to, že už nerecyklujeme jen Zemi, ale i to, co považujeme Homo Sapiens.

Slovo recyklace, je velmi trefné, však se podívejte na naši společnost, jak rychle se recyklují politici, politické strany, názory, práva dětí na dětství, recyklují se rodiče, recyklují se lidi v právu jakési společensko průmyslové budoucnosti se z DĚTÍ VYTVÁŘÍ PRŮMYSLOVÉ ODVĚTVÍ od školek NEBO SOCIÁLNÍ PROBLÉM, degeneruje rodinná hodnota. Degeneruje jazyk, sociální vazby, logika a vše se přibijí na kříž NETOLISMU

3 0
možnosti

to, že si hrajeme v Evropě na eko aby jsme ty samé věci dováželi z Číny nebo z Amazonie je zřejmé...ale máme jen jednu Zemi

6 0
možnosti
MP

Energetické uhlí opět rapidně zdražune, je třeba opustit systém emisních povolenek a najít nový model bez rudozelenoduhového neomarxismu abychom se stali energeticky svobodní i v příštích dekádách.

1 0
možnosti
MP

Celé to čarování kolem Dukovan povede ke studiím za miliardy, že nyní jádro nemá smysl, že musíme kupocat RUSKÝ plyn...

Pouze UHLÍ je naše naděje a svoboda, náš zítřek!

2 1
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik