Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je tu ještě jeden problém, možná by leccos nebylo tak drahé, kdyby leckde neseděli nenažraní....:-)

0 0
možnosti

bude nás to stát jako každá změna technologií ;-D

0 1
možnosti
Foto

Opravdu? Doposud bylo na Zemi dobrým zvykem, že nové technologie se prosazovaly svými lepšími užitnými vlastnostmi a zlepšeným poměrem cena/výkon. Takže nové technologie byly sice dražší, ale dokázaly vyrobit/vytvořit více za méně, takže za ně nakonec lidé zaplatili rádi více, vyplatilo se jim to.

To se ovšem třeba o elektromobilech nebo obnovitelných zdrojích energie nedá v žádné případě říci. Nejenom že nevyrobí více za méně, ale jsou navíc prosazovány politickým tlakem a dotacemi a v neposlední řadě jsou čistě parazitické na tom, co zatím funguje z těch starších technologií. Navíc už vůbec nejsou schopné fungovat samostatně. Čím méně klasických zdrojů, tím brutálnější investice do technologií na ukládání energie (zoufale neúčinných) nás čeká. A to, milej pane, rozhodně nesignalizuje budoucí láci, spíš to, že minimálně část společnosti nejenom že nebude jezdit v elektromobilu, ale bude nucena se vrátit ke svíčkám.

2 0
možnosti

Velká karma Ale lidi jsou nepoučitelní, opět poručíme větru dešti. Toto se cyklicky opakuje. Jednou je to ve jménu ideologie, podruhé ve jménu peněz. Toto bude ve jménu peněz: Pár chytrých si spočítalo, že na tom vydělají a další zejména mladé zmanipulovali. No a ti jim dělají užitečné b.... .

Nic proti ekologii, ale v tomto se nedá tlačit na pilu. Chce to postupnou evoluci.

Notabene , když se proto rozhodla menšina z necelých 6% světové populace.

farizejsky se budeme tvářit, že jsme ekologičtí a neekologické věci dovezeme odjinud. Takže zhřešíme hned dvakrát, výroba v neekologické oblasti + neekologická doprava. To není cesta ekologie , ale peněz.

2 0
možnosti

Už jsem to psal několikrát. Vše je jen otázka peněz. Zelenorudí nemohou vyvrátit jednu jedinou pravdu. Green šílenství pojede jen a pouze pokud na to budou peníze. Jen bohatý a prosperující stát se zajímá o green deal. Pokud tedy hodlají zničit ekonomiku Evropy tak jdou přesně proti tomu co chtějí jenže tento závěr potřebuje alespoň základní analytické myšlení. A aby toho nebylo málo mají ještě pojistku kdy kombinace elektromobility a odstavování jádra a uhlí jasně MUSÍ a pro ekofanatiky MUSÍ zdražit elektřinu a to znatelně. Takže do předražených nemovitostí a rostoucí inflace ještě přikládají pod kotel.

3 0
možnosti

Naprostý souhlas s autorkou. Určitě si ještě pamatujeme tu úžasnou Špidlovu větu, zdroje jsou. Teď se to znovu opakuje. Nejhorší na tom je, že to navíc změně klimatu nijak nezabrání. Vždyť Evropa vypouští jen asi 7% emisí a snižuje jako jediný kontinent.

2 0
možnosti
Foto

Pokud si budete muset zaplatit léčbu,která Vám zachrání život budete se lékaře také tak hloupě ptát? Kolik to bude stát? Ne. Zaplatíte cokoliv a to i za cenu,že budete muset velmi omezit svou spotřebu. Třeba si i půjčíte. V takové situaci jsme nyní všichni. Nebo chcete ušetřit a někde si koupit nějakou novou lepší planetu?

1 10
možnosti

vaše srovnání není příliš přesné. ještě jsem neslyšel argument, proč by měla být země neobyvatelná, pokud se teplota zvýší o 2°C jak argumentují zelenofašisté.

9 0
možnosti
Foto

No, nejenom zelení aktivisté. Nad náklady, a penězi vůbec, ohrnují nos aktivisté všeho druhu a levičáci vespolek. Taková trapnost, peníze, že?

4 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS