Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
OU
Uživatel požádal o vymazání
3 7
možnosti
PS

Na toto se nedá ani reagovat. Nejen že jdete jak proti ekonomům vy jdete i proti odborníkům. Nechápete že když odstavíte uhlí zvednete poptávku po plynu když zvednete poptávku po plynu MUSÍ a ještě jednou pro vás MUSÍ plyn zdražit. Nemáte ani ponětí jak moc emisní povolenky zvyšují cenu energií pokud nefouká/nesvítí. Pravděpodobně nevíte že tento kolotoč roztočila spotová cena která je přímo úměrná momentální nabídce a poptávce a je silně závislá na OZE.

9 3
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
2 2
možnosti
PS

Ty uhelné elektrárny např. v Německu nebyly odstaveny, ale po odstavení jádra znovu dočasně obnoveny!!!

Jenže spalování uhlí tvrdě zaplatíte v emisních povolenkách. Takže se při spalování dostanete do bodu že už není rentabilní spalovat uhlí. Co na tom nechápete emisní povolenky jsou nástrojem greendealu jak někoho donutit přestat spalovat uhlí. Zvyšují poptávku po plynu. Vše toto jsem popsal výše.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MS

Čili jste si odpověděl proč ta současná hysterie. Jestli v evropské komisi, která určuje cenu emisních povolenek, budou sedět diletanti, kteří navíc budou tleskat nevychovanému spratkovi, co jim navíc vyhrožuje, je hysterie naprosto adekvátní oprávněnou reakcí.

7 0
možnosti
OU
Uživatel požádal o vymazání
0 0
možnosti
MS

No ona sice nezavedla systém povolenek, ale svým současným chováním tlačí na jejich zvýšení. Chová se tedy jako jakýkoli jiný lobbista.

1 0
možnosti
MS

Hlavně jste dal autorce za pravdu. Totéž co vy napsala v závěru.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik