Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VB

Paní Ursula mě nesmírně zklamala, ostatně ani lidé kolem ní zjevně nestačí na některé nejzávažnější témata, která máme před sebou (klima, energie, migrace), a ještě to komplikují tím, že připouštějí jakýsi protiprávní stav kolem vakcinace proti covid-19. Pokud EK chce dbát na neporušování právních států a celkového právního prostředí EU, pak nemůže připouštět zásadní bezpráví v oblasti "dobrovolného" očkování vynucovaného totalitními praktikami. Je třeba mj. udělat vše pro odpoutání Evropy od ruského plynu. Migraci řešit jednotné, např. skandinávské země už přijaly určitá opatření, ale zčásti je to nutno koordinovat napříč Evropou.

0 0
možnosti
JF

Nemůžete nechat Rusko na holičkách když nebudete odebírat ani ropu ani plyn ani uhlí ... plyn umožňuje Rusku zůstat ekonomicky napojené na Západ a nenecháte ho Čině ... nebo aspoň úplně celé. Má to i tento politický rozměr. Plyn musíte mít jako zálohu v každém případě dokud nebude dostatek vodíku a postavit plynovou elektrárnu je násobně levnější než jádro. Jaderné elektrárny jsou archaismus - složité, závislé na omezeném množství jaderného paliva (pokud by všichni stavěli jádro zásoby jsou na 50 let), jaderný odpad, nebezpečí výbuchu ...

0 0
možnosti
JF

s dobrovolností očkování souhlas ... trochu zapomínají ze je dobré mít část populace neoprockovanou jako kontrolní vzorek s temi ockovanými. At to nechají třeba na 65 proockovaných 3,4,5,6,7 dávkou ;-) a zbytek 35% zdravé jádro ;-)

0 0
možnosti
VV

Jak vas mohla zklamat, kdyz ona mluvi sice plynne mimo rodnou nemcinou a jen perfektni temer bezakcentovou anglictinou a francouzstinou. Ale cesky opravdu neumi abyste ji rozumela.

0 1
možnosti
PN

Je třeba mj. udělat vše pro odpoutání Evropy od ruského plynu.

?????

To jako proc? Jestli to je agitka na nakup vyrazne drazsiho americkeho plynu, tak je dost chaba. Uz by lide konecne mohli zavit chapat, ze pro Rusko je prodej plynu, ropy a paliva pro jaderne elektrarny predevsim obchod a v podstate nic jineho. Politikum z toho porad dela EU. Pokud by to totiz bylo politikum pro Rusko, tak by po odmitani paliva pro JE od nas, protoze prece mame "demokraticke" palivo od Westinghousu uz dalsi nedodali a mohli bychom vsech 6 reaktoru zastavit. Ale nastersti Rusove z toho politikum neudelali a tak JE jedou dale, plyn a ropa tecou porad.

Tak take vy z toho nedelejte drama. Zdroj plynu je diverzifikovan, pokud by byla potreba. Terminalu na stlaceni nebo zkapalnely plyn je dost.

Bohuzel EU hrablo a zemni plyn se musi kupovat na burze a neni mozne mit dlouhodobe kontrakty, takze jeho cena dost kolisa.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik