Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

Copak metan není obnovitelný zdroj?

0 0
možnosti
JK

Kolik jste ochotni ujet kilometrů na dovolenou? A teď si představte, že atmosféra Země je jen do cca 1000 km nad námi (Exosféru nepočítám). To je prostor, který, když si zasviníme, tak končíme. Nejen my, ale většina živého na planetě. Pro Zemi nic nového, vymírání většiny druhů proběhlo již mnohokrát, éra "rozumných" humanoidů bude jen další krátká epizoda.

Největší sranda je, že jsme dostatečně rozumní a víme jak tomu zabránit, ale na druhou stranu jsme nekonečně sobečtí, sebestřední s touhou uspět a předhonit druhé, že to ono rozumné řešení téměř vylučuje. Ovšem nebýt těch druhých vlastností neděláme pokroky a nejsme tak rozumní. Je to kruh ze kterého zatím neumíme vystoupit. Upnuli jsme se k ekologii jako k nástroji změny, podle toho, jak to jde ztuha není jisté, zda by jiná cesta nebyla snazší. Času zas tak moc není a jiné cesty jsou jen sci-fi a pohádky. Věřím, že to nakonec dáme.

0 0
možnosti
PB

Plyn je při svém použití a v rámci dopadů na stejné úrovni, či horší, než uhlí.

Říkáte vy...a proč, jak? Tohle vysvětlení mi v blogu chybí.

1 0
možnosti
Foto

Tak, nelžete o něm. Když vám unikne, nebojte se to přiznat. ;-D

1 1
možnosti
Foto

J85a89n 39Š88i91k

1. 12. 2021 14:07

V Anglii už je prý prodej nových plynových kotlů zakázaný. U nás už se zatím potichu na chodbách šeptá o tomtéž. Zbudou jen FVE a tepelná čerpadla, ale ty taky nějaký zdroj potřebují. Dřevo, pelety, to se taky zakáže, moc kouře. Takže nám zbyde jen vzájemné tělesné teplo. A nám na Moravě slivovica, v Čechách a přilehlých asijských státech se těma patokama nezahřejete.

0 0
možnosti
VV

Ano, zahrejvani telesnym teplem je to nejprijemnejsi. Ale urcite nekdo z te spravne strany namitne, ze s tim uz experimentovali naciste v koncentracich.

1 0
možnosti
ZZ

Paní Dítětová a o co vám vlastně jde ?

Plyn vypouští o polovinu méně sarjartu, jako uhlí. Uhlí zakážeme.

Jádro nechceme.

S Ruskem nebudeme obchodovat.

Vítr u nás nefouká tolik jako v Německu.

Soláry jsou pořád drahé a bez dotací neekonomické

A elektřinu i teplo potřebujeme.

Tak co teď ?

Poradíte nám ?

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
VV

Zentour a zaprahnou do nej zdejsi diskutery. Tusim ze uz to zde nekdo navrhoval.

1 0
možnosti
JV

J35a96n 85V92l15k

1. 12. 2021 13:00

Raději bych slyšel, čím konkrétně se zemní plyn nahradí ? Jádro to nebude ani OZ, zbývá jen uhlí. Pokud v tom není jasno, nemá cenu jakýmkoliv způsobem odsuzovat plyn.

0 0
možnosti
Foto

A proč by to nemohlo být jádro?

2 0
možnosti
JS

Skvělé shrnutí a jednoduchá pravda v několika větách. Bohužel ekonadšenci ve své svaté válce za klima slouží jako užiteční idioti.

2 0
možnosti

Když odhlédnu od některých nevýhod plynu (závislost na Rusku, cena) jeví se mi elektrárny, teplárny a lokální topeniště na plyn pořád daleko čistší, než ty na pevná paliva. Nejde tady jen o skleníkové plyny, ale i o čistější prostředí (obyvatelé Ostravska by mohli vyprávět).

1 0
možnosti
MP

U lokálních topenišť je to asi jasný, ale současný ekologizovaný uhelný elektrárny s různými filtry atd, to už je úplně něco jinýho, než ty čmoudící monstra před lety.

0 0
možnosti
Foto

Ve čtvrti, kde bydlím, je většina domů vytápěna plynem. Z komínů vychází vodní pára a žádný smrad. Ten nastane, když zatopí dva sousedé v kotli na uhlí. Nechápu, co může být na plynu závadného.

0 0
možnosti
Foto

Z komínů vychází vodní pára a CO2. Ale CO2 nevidíte. Jo, nekouří to, nesmrdí to, ale pořád nic moc...

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS