Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TT

Je to náhoda, nebo se opět jednou ustálila chyba? Včera jsem ji četl na jiném blogu zde: "Energiwende". Kristepane! Slovo "energie" píšou Němci stejně jako my, akorát teda s velkým E. Na rozdíl od nás ale to "e" na konci nevyslovují; slouží jim namísto čárky nad i. Takže to pak zní "energí" a daná nechvalná složenina "energívende". Píše se to tedy "Energiewende".

0 0
možnosti
VD

konečně něco vyřešeno

1 0
možnosti
Foto

K81a71r49e12l 95C75a65c65h

25. 1. 2022 14:01

S manželkou jsme v důchodu téměř 14 let. Žena je dost pesimistická a to, co se děje v Evropě v ní vzbuzuje pocit nejistoty. Přestože jsme si před více jak čtvrt stoletím řekli, že do baráku žádná topidla na pevná paliva (tedy ani módní krb, či krbová kamna) nechceme, protože to přináší do domu zvýšenou prašnost, nyní mě nutí do nákupu kamínek s plotnou. Zatím si je prý uložíme do garáže. Až bude válka s Ruskem a nebude plyn, tak nám kamínka poslouží, abychom mohli topit a vařit. Budeme jako v padesátých letech minulého století chodit do hájku rubat dřevo na topení. To je podle manželky budoucnost zapříčiněná důsledky Green Dealu a harašení zbraněmi na Ukrajině proti Rusku. Co s tím? Koupím ty kamna alespoň pro klid v domácnosti.

2 0
možnosti
MS

Co na to říci?

Snad jen že i heretici zeleného náboženství skončí na hranici první.

0 0
možnosti
JS

Nevěřím našim představitelům, natož třetí lize v Bruselu. Musíme se o sebe postarat sami.

3 0
možnosti
PD

"přestavba"...a já furt, co mi ten GD připomíná

4 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik