Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MT

Nevím, zda jste někdy řídila natož vlastnila elektromobil. Asi ne, protože byste věděla, ze právě opotřebení brzd je u elektromobilů vzhledem k rekuperacnimu brzdění motorem ve srovnání s auty se spalovacím motorem (a zejména s “moderní” automatickou převodovkou) naprosto minimální. Na opotřebení pneumatik má mnohem větší vliv styl jízdy než hmotnost vozidla. Ostatní, tj. zejména vliv na celkové množství CO2 v celosvětovém měřítku bude asi +- pravda, ale nejsem v tom odborník.

0 0
možnosti
PP

Když brzdím, tak brzdím brzdou proto, že potřebuji rychle zastavit. Pomalé brzdění rekuperací je totožné s brzděním spalovacím motorem. Tedy podle mě těžší elektroauto více opotřebovává brzdy, jak píše autorka.

0 0
možnosti
Foto

Od koho máte koupené akcie? Uhelné sklady nebo Pražská plynárenská? ;-D

0 1
možnosti
Foto

Ano, každému, kdo si to myslí, doporučuji postát hodinku na křižovatce u Letenského tunelu (v Praze). Pokud se podaří jej na plicním oddělení resuscitovat, možná tu "směšnou" snahu vypudit páchnoucí vozidla ze silnic.

0 1
možnosti
JN

A vy o někom víte, koho museli resuscitovat nebo jste to jen tak plácnul?

2 0
možnosti
JT

J19i90r54i 31T51i92c22h41y

10. 2. 2022 17:14

Poznamka k vasemu prvnimu odstavci: kyslicnik uhlicity ma nepatrny vliv na oteplovani.

1 0
možnosti
JN

J56o80s35e23f 48N25o77v11á66k

10. 2. 2022 17:33

To ano, ale vypoustime ho ze zeme do vzduchu obrovska mnozstvi.

0 0
možnosti
DC

D79a38v27i73d 98C81e38c80h

10. 2. 2022 12:48

Elektricke osobaky si nejako predstavit dokazem / vlastne ani nemusim, lebo existuju /, nahradu relevatneho poctu osobakov so spalovacim motorom za osobaky elektricke , cize deklarovanu elektromobilitu by som este nejako vo fantaziach zvladol.

Dalsi level budu elektricke kamiony, nakladne auta, stavebna technika, kombajny atd a este dalsi level nakladne zaoceanske lode. To uz je asi pre Asimova.

0 0
možnosti
Foto

Elektrobusy už leckde jezdí, dokonce se úspěšně vyzkoušela letadla, malý náklaďák používají u nás ve městě Technické služby (svoz odpadu).

No a co ponorky? Že by měly instalován parní stroj? ;-D

0 0
možnosti
JV

J97i74r40i 79V89r77a32b17e86c

10. 2. 2022 12:30

Nevím jestli jste už byla ve městě, kde je převážně doprava elektrizovaná ( Busy, poštovní rozvážka, taxi i privátní dopravy) tam se žije "trochu" lépe než ve městech se spalovacími smrady, často i bez jakýchkoliv filtrů.

2 0
možnosti
Foto

J98a80n 25Š65i46k

10. 2. 2022 12:23

Váš článek neobsahuje ani jednu novinku, originální nebo novou věc. Každý má nějak nastaveno myšlení, ať mladý či starý a o tom to je. Je to pořád dokolečka dokola. Staré je lepší, nové stojí za p.d, a to nepůjde, to nepůjde, to nepůjde. Půjde. Protože staré je minulost a nové budoucnost. A sebevětší pláč a stesky tomu nezabrání. Hezký den

2 9
možnosti
Foto

Proč to nové tedy musí být dotováno? Neprosazují se náhodou nové, lepší věci lepšími užitnými vlastnostmi, potažmo výhodnější cenou?

6 0
možnosti
JK

J66a92n 68K92y97š68k21a

10. 2. 2022 12:15

Dovolte mi prosím, vážená madam Dítětová, abych se k Vám připojil. Taky se moc těším na ten soudní proces ohledně aféry elektro-gate, jak jste ji správně nazvala. Zamlouvám si místo v první řadě, hned vedle Vás. Zejména mám pifku na japonskou Toyotu, která do vývoje automobilových elektro baterií investovala už celý jeden bilion dolarů, což je odhadem v korunách, nechce se mi to počítat, zhruba 15(?) ročních rozpočtů ČR, a momentálně má cca jeden tisíc (!!) podaných patentů na různé typy baterí, zejména na ty s pevným elektrolytem. Rovněž mám pifku na Čínu, která zcela nezodpovědně vyrábí nejvíc elektro automobilů na světě. V neposlední řadě mám pifku na Ameriku, která se snaží Čínu v počtu vyrobených elektrických vozů dohnat a předehnat a bohužel se jí to, zejména díky Muskově Tesle, daří. Nejmenší pifku mám na Evropskou unii, která díky své celkové technické zaostalosti a zkostnatělosti nemá absolutně na to, aby Čínu, Japonsko či USA byť jen z povzdálí sledovala. A tak jsme díky naší evropské zaostalosti všichni zachráněni. To místo v první řadě Vám každopádně budu držet, madam Dítětová.

1 4
možnosti
OF

Bilion dolarů ? Kde by na to vzali ? To by museli prodat Hokaido, Kjušu i Šikoku. Bude to miliarda.;-D;-D;-D

3 0
možnosti
JF

Drobný rozdíl je v tom, že elektroauta resp. baterie jsou na počátku svého technického vývoje a spalovací motory na konci. To je něco jako dřív srovnávat kočár s šestispřežím grošovaných lipicánů s první diesel drožkou. To byl taky podvod jak hrom.

4 5
možnosti
Foto

Pokud je to životaschopné, dejme tomu šanci, ale netlačme to kupředu násilím.

To vždy špatně dopadlo.

8 0
možnosti
MB

VŘSR, reálný socialismus, plánovité hospodářství, pětiletky KSČ, svobodná volba pohlaví a elektrická auta. Mají jedno společné. Pro mne, civilizační úchylky lidstva. To je celé. Nazdar. Elektrická autíčka ano. Na pouti pro děti ... :-)

7 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik