Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Az se jednou dostavim ITER a dali buh a bude fungovat pak teprve bude mozne bavit se o energeticke budoucnosti. Driv to je jen mazani medu kolem huby. Poptavka po energiich neustale stoupa a napr. nemecky chemicky prumysl se nechal slyset ze za 10 let bude sam potrebovat tolik el.enrgie jako dnes cele Nemecko. Navic prosazovani el.aut. Kde tu el.energii EU a nejen vezme mi je zahadou.

5 0
možnosti
Foto

Zapomínáte, že se zdokonalují technologie tak, aby byly méně energeticky náročné. Nesmíte hledět do budoucnosti dnešním okem. :-)

0 1
možnosti

Vesmír není obnovitelný :-P ...

2 0
možnosti
Foto

A jak to víte?

Vesmír se jednou smrskne do mrňavé kuličky a pak bouchne. Velký třesk, a začne se znova.

0 0
možnosti

Vyhlášení G7 je především jasný signál pro vývojáře, techniky a vědátory. Bádejte a vynalézejte tímto směrem, bude to lukrativní. Jen se podívejme, kam jsme se za posledních 20 let od načerno natřené trubky posunuli. Německo je jakási megalaboratoř na testování technologií, jejich ekonomika na to má. Otázka tedy nezní jestli, ale kdy se přidáme. ;-)

Díky Německu bude Evropa v tomto směru technologická velmoc, to je základ pro budoucí prosperitu. Uznejme konečně, že fosilní zdroje jsou na vrcholu možného a míří do slepé uličky.;-)

2 5
možnosti

Opravdu si myslíte, že Evropa bude díky Německu technologická velmoc v tomto směru? Nežene spíše Německo Evropu ze závislosti na Rusku do závislosti na Číně ?

3 0
možnosti

Němci jsou jasným pokusným motýlkem přechodu na OZE. Přestože mají, jak píšete v blogu. ve větru a fotovoltaice instalovaný výkon kolem 140 GW, jsou dny, kdy tato obří soustava nedodává prakticky žádnou elektřinu. Mimochodem, například loni nedokázala tato soustava příliš často pokrýt německé potřeby. Země má proto v provozu stále i konvenční elektrárenskou soustavu.( Online grafy produkce a spotřeby na Agorameteru o tom poskytují velmi podrobný přehled).

A naše energetika....velký oříšek, bo za pár let naše sobestačnost skončí....

8 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik