Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

Tedy já nevím, ale svetr jsem v zimě nosila vždy, elektřinou i plynem šetřím od chvíle, kdy mám vlastní domácnost. Jak tak čtu různé články a komentáře a poslouchám řeči politiků, tak mi připadá, že jsem celou dobu byla jakýsi exot - šetřílek, zatím co všichni ostatní chodili doma v trenýrkách, schválně zapínali žrouty elektřiny atd., atd., což je blbost; normální lidé se chovali šetrně vždy!

3 1
možnosti
Foto

Ne většina se šetrně nechpvala.

Běžně se u nás topilo na 24 stupňů i více.

Běžně byly nainstlované staré žárovky, běžně jsou na objektech staré netěsnící okna, chybí zateplení, lidi mají různé zbytečné světýlka (včetně vánočních), obce osvětlují mnoho objektů jen pro efekt nasvícení, oužívají se staré spotřebiče s vysokou spotřebou......

1 0
možnosti

Paní Pekarová-Adamová měla ovšm těmi svetry na mysli totéž, co Annalena Baerbocková, německá ministryně zahraničí (Zelení), která po neformálním setkání ministrů zahraničí EU v Praze u Liptáka z Liptákova oznámila, že se chce držet sankcí proti Rusku – i když na podzim a v zimě dojde k protestům kvůli vysokým cenám energií a bez ohledu na to, co si myslí její voliči.

https://weltwoche.ch/daily/deutsche-aussenministerin-annalena-baerbock-bekraeftigt-gegenueber-ukraine-wir-stehen-an-eurer-seite-solange-ihr-uns-braucht-egal-was-meine-deutschen-waehler-denken/

Stojí za to si přečíst celou diskusi.nejkorektnější a nejvýstižnější je asi příspěvek Wolfganga Pfeiffera

1. září 2022 v 18:19

"Jistá afrikanizace německé politiky, kterou Baerbocková provádí – je to odklon od formálně ústavního Německého státu: cítí se více být zavázána svým klanům, své straně, klimatu, světu a obětem všech spasitelů „jejího (zeleného) lidu,“ jinými slovy, Ústavní přísaha, že bude dělat politiku pro dobro německého lidu, ji zjevně nezajímá. To není nic nového. Je však osvěžujícím způsobem otevřená, i když poněkud nestydatě."

4 2
možnosti
Foto

Ano uskrovnit se musíme. Bez toho se kruté překonat nedá.

Ale spoustu z toho co píšete jsou hlouposti.

Viz kritika podpory elektromobility- reálně elektromobily spotřebují mnohem méně energie než motory na pevná paliva. Ano je to energie elektrická, která zdražila, ale nějak jste nepostřehla, že se zdražil i benzín a nafta.

Tedy fakticky c současné době by to bylo cca stejné ale pro budoucnost je to obrovská výhoda - elektřinu si umíme vyrobit z různých zdrojů, ale u ropy jsme závislí na dovozu.

Tedy zcela jednoznačně elektromobily jsou nejen ekologičtější, ale především nás zbavují závislosti na zemích mimo EU.

3 21
možnosti
TB

No, výroba baterií do elektroaut moc teda ekologická není. Navíc těžbu kobaltu má pod palcem Čína, takže místo závislosti na ruském plynu budeme závislí na Číně....

https://www.autozive.cz/elektromobil-vyroba-baterie-a-energie/

14 1
možnosti
HH

Nj ale to se pláče na špatném hrobě...závislost na Rusku vyčítejme Zemanovi s Babišem...Vláda koná pomalu a hlavně v tichosti, což mě fascinuje. Už od půlky prázdnin odebíráme 0% ruského plynu (memontílně máme plyn z Norska a z LNG)a veřejnost to pořádně ani neví. V mojí aplikace PRE jsem zjistil, že mám zaplacené zálohy do půlky prosince díky vládní pomoci a opět to nikde nečtu v novinách...

7 3
možnosti
ZZ

Co to plácáte za blbosti ?

Vždyť je to EU, která nechce ruský plyn, kterého je dost a Rusko jej Evropě stále levně nabízí !!!

:-P

6 9
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik