Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Za jejich podělané životy nemůže kapitalismus, ale oni sami.:-)

3 0
možnosti
PD

P26a42v21e41l 35D55u18d22r

11. 10. 2022 10:27

Nejsou hloupí, umí se zorganizovat, a vydolovat něco z toho. Hloupí jsou ti, kteří proti nim chtějí bojovat, ale umí napsat jen pár hezkých článků, a poklábosit o nich.

0 1
možnosti
Foto

Včera bylo pozdě!

0 0
možnosti
Foto

J20i40ř54í 42K90i58n50d59l

10. 10. 2022 16:47

Za komunismu v Severních Čechách se od 60 let začalo horšit ovzduší z důvodu těžby uhlí, a k tomu výstavba elektráren. V 70 letech odmíraly Krušné hory, začaly se rodit děti s vývojovou vadou, jak rozštěp páteře a podobně. Začaly umírat lidé na rakovinu z důsledku smogu v ovzduší. Vidět slunce bylo téměř nemožné. Vše bylo zahaleno mlhou přes kterou slunce neprošlo. Lidé na balkonech každý den zametly lopatku popílku . Děti měli alergie způsobené ovzduším. Stav se ovzduší se tajil a doktoři přes zákaz oznamovali rodičům, které měli alergické děti stav ovzduší a vyzývali je neotevírat okna a nechodit ven. V 85 roce komunisté přiznali, že situace je kritická. Některým dávali 2 tisíce, kterým se říkalo pohřebné a MHD jezdilo se žlutou vlajkou vždy, když byla situace kritická. To znameno nechodit ven nevětrat.Řeky měla stav stoky. V devadesátých letech přišlo tržním hospodářství, tedy kapitalismus. Během 4 let byly elektrárny odsířené. Byla odsířená chemička v Záluží u Mostu. Z Labe se natáhlo potrubí do dolů a nad těžebním prostorem se dělá umělá vodní mlha. Tím se snížila prašnost na minimum. Vybudovaly se čističky vody a v řekách jsou opět ryby. Krušné hory jsou opět zdravé a lákají turisty, ovzduší se zlepšilo a stejné jako jinde v republice. Rodí se zdravé děti a živnot obyvatel se zvýšil. Tohle dokázal kapitalismus za pár let, to co nedokázai komunismus za desítky let.

11 0
možnosti
AK

Kapitalismus je úžasný systém.

Dokáže ozdravit Severní Čechy, stejně jako zdevastovat ohromné oblasti Jižní Ameriky a Afriky při těžbě kobaltu a lithia.

Je schopen vytvářet ohromné bohatství i nesnesitelnou chudobu. Současně.

Jenže nic lepšího nemáme.

A tak s tím musíme žít a snažit se zabránit extrémům, které jsou vždy škodlivé. Oba.

2 0
možnosti
AK

Stále víc nám vládnou lidé, kteří si z boje za něco nebo proti něčemu udělali životní program a skvělý způsob obživy - aktivisti.

Nikdo je nevolil a za nic neodpovídají - přesto nám vládnou.

Protože hlasitě křičí a málokdo si troufne jim odporovat nebo říct že jim nepošle finanční příspěvek.

A nikdy nemají dost - to by museli zavřít krám a jít dělat něco užitečného.

Vnucená elektromobilita je jen jeden z projevů, ale zvrhlost zásahů profesionálních aktivistů do života EU a nejen EU je vidět i v dalších oblastech.

Práva menšin, genderová vyváženost čehokoliv, BLM, LGBT+, zákaz knih Karla Maye atd. atd.

Vždycky napřed existoval nějaký problém a ten byl řešen a vyřešen.

Ovšem nikdy na 100%. Protože posledních několik procent nedává smysl - náklady s tím spojené jsou enormní a změna stavu minimální.

Třeba emise aut. Jasně, smrdělo to. Hodně. Mezi EURO 0 a EURO 6 je ale už tak ohromný rozdíl, že diesel funguje jako čistička vzduchu. Ano, vypouští do ovzduší méně pevných částic než kolik jich nasává. Takže by se na to aktivisti už mohli vykašlat a na politiky netlačit dál. Ale nedají pokoj. Nikdy. A až v roce 2035 budou v prodeji jen elektromobily, budou otravovat dál. Co by jinak dělali a čím by se živili? Bude jim vadit hluk elektrických aut, nebo otěr z pneumatik nebo cokoliv jiného. Kde najít politiky kteří je pošlou do háje a firmy, které jim řeknou, že na jejich ptákoviny peníze nedají?

7 0
možnosti
KT

A jak se takový kapitalismus vlastně ničí?

A jak se může zničit, když už u nás stejně žádný kapitalismus nemáme?

3 0
možnosti
JK

Chce se mi zvolat: "A komu tím prospějete, co?"

Konec kapitalismu a nastolení totality (Ať, už je to krutý despota, nebo krvavé zřízení) - totalita ale kašle na životní prostředí nejvíc, neptá se nikoho, drancuje a špiní za každou cenu pro udržení moci svého vůdce. Měli by dělat pravý opak, snažit se o to, aby kapitalisté co nejvíce vydělávali, hlavně zvyšováním přidané hodnoty a produktivity práce. Pak bude dost prostředků na ochranu přírody a vývoj nových ekologických technologií.

Když teda tito aktivisté konají přesný opak toho co hlásají, v čí prospěch to vlastně je? Kdo si přeje oslabený svobodný svět? Kdo zanáší nesvár, nenávist, závist a nesnášenlivost? Koho ohrožuje svobodný svět a zejména jeho prosperita a vývoj?

Svobodní lidé v kapitalismu chtějí kolem sebe zdravou přírodu a ten pokrok vidíme na vlastní oči, za posledních třicet let jsme se posunuli v ekologii o ohromný kus, rozhlédněte se. Nenecháme se rozhodit odpůrci prosperity a navzdory jim přírodu opravu chráníme.

0 0
možnosti
EH

Nevím, co chtějí nastolit aktivisté, ale chápu, že nevidí blahodárný přínos kapitalismu pro ovzduší.

Asi to bude tím, že kapitalismus a komunismus řeší přístup k majetku a výrobním prostředkům a ne ekologii. Změna systému jejich problémy nevyřeší. Leda by nastoupil ekologický fašismus.

PS: Kapitalisté moudře přesunuli továrny na východ a teď tam ukazují varovným prstem.

1 3
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik