Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZZ

A můžeme si dovolit s vámi nesouhlasit ?

0 0
možnosti

Třeba trpí flatulencí.

2 0
možnosti
Foto

Spalování zemního plynu, oproti spalování uhlí, představuje mnohonásobně nižší zátěž pro ovzduší. do ovzduší neuvolňují nebezpeční dioxiny a furany, nevznikají saze, prach a další pevné nespálené částice, vznikají termické oxidy dusíku, ale na nižší úrovni 25 až 30 % ve srovnání s uhlím.Plyn obsahuje minimální množství sloučenin síry. Spaliny proto obsahují pouze malý podíl oxidu siřičitého.

7 0
možnosti
IS

Jde rovněž o těžbu a dopravu zemního plynu. Úniky do ovzduší mají devastační účinek stejně jako CO2. Zejména u zastaralých metod těžby zejména v Rusku. Ohledně sloučenin síry a pevných částic již roky existují účinné filtry. Není efektivní stavět nové paroplynové elektrárny a pak je zavírat. Do vybudování nových bloků jádra bych v klidu ponechal ty uhelné.

2 1
možnosti
Foto

V Počeradech je paroplynová elektrárna o výkonu 838 MWe

0 0
možnosti
Foto

J37a12n 90Š82i97k

29. 8. 2023 8:27

To je hezké. Ale uhlí ekologičtější není, že ne. A elektřina? když pominu "ekologické" FVE a větrníky, tak zbývá jaderná energie. Ta je asi podle Vás fajn. Jenže naše bloky se sice jakž takž obměňují podle plánu, ale než se postaví nové, bez plynových elektráren se těžko obejdeme. Pokud se vůbec postaví, protože za deset let nebyl stát schopen ani vybrat místo pro jaderné úložiště!!! Jak dlouho asi bude trvat než se postaví, to není jenom díra v zemi, ale fakticky další menší elektrárna. Myslím si, že z pohledu budoucnosti je lepší alternativa plyn pro průmysl a elektřina pro domácnosti. Jaká je tedy alternativa Vaše? V článku o ní nepíšete, jen kritika plynu...Hezký den

5 2
možnosti
MP

Tak v tuhle chvíli máme fungující energetiku, elektřinu dokonce vyvážíme, což při její ceně je určitě ekonomicky velmi výhodné. Smysl má nezavírat nesmyslně uhelný elektrárny o pár let dřív jen proto, aby se místo nich draze stavěly plynový. To už je mnohem logičtější počkat na výstavbu nového jádra a současně to doplnit nějakými OZE. A plyn nechat pro průmysl, jak píšete.

4 1
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik