Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Výsledky u plynu zhoršuje zkapalňování a lodní přeprava na velké vzdálenosti. Tudíž nové tendence, když jsme si dobrovolně ty ekologičtější odstřihli a náš kámoš to pojistil i výbuchy. Ten, koho jsme chtěli potrestat, to dodá na druhou stranu a kdo na to doplatí bude EU.

2 1
možnosti
EN

E53m63i17l 60N17o39v51á12k

16. 11. 2023 19:30

My jsme si žádný plyn dobrovolně neodstřihli, dodávky plynu přes Nordstream a Jamal nejprve omezil a pak úplně zastavil Gazprom. V době, kdy došlo k poškození plynovodů Nordstream, jimi už žádný plyn netekl, o pachateli se zatím pouze spekuluje.

0 1
možnosti
ZZ

Já jsem jednoznačně pro levný potrubní zemní plyn z Ruska !

2 2
možnosti
Foto

To mnohé z Vašich postojů vysvětluje.

Reálně totiž Rusku hrozilo, že by mohl být levný plyn z Ruska nahrazen levným plynem z Ukrajiny. A ejhle: hned je tu speciální vivisekce sousedního státu.

0 0
možnosti
MB

Chci se ujistit, ze chapu Vas prispevek spravne - opravdu tvrdite, ze vyroba elektricke energie z uhli je ekologictejsi nez ze zemniho plynu?

0 0
možnosti
LK

L57u39b90o87š 32K89r77i26m79l

15. 11. 2023 19:18

Ano, chápete to správně a ještě ke všemu je to pravda.

1 0
možnosti
Foto

J73a47n 91Š89i17k

15. 11. 2023 16:05

Aktuálně se bez plynu neobejdeme a bude to tak ještě dlouho. Vy sice řešíte, co bude, až bude a nebude, ale fakticky je důležitá tato zima. Proto naplnění zásobníků má smysl.

2 0
možnosti
Foto

Kdysi se v naší čtvrti rodinných domků topilo uhlím a bylo lepší ven nechodit a nevětrat. Před dvaceti lety sem zavedli plyn a z komínů stoupá jen teplá pára. Díky plynu se výrazně zlepšilo prostředí a tak mi můžou vědci tvrdit, co chtějí.

2 0
možnosti
Foto

Z komínů plynových kotelen stoupá nejen pára, ale také CO2, dusík a malé množství dalších chemických prvků.

Ale je to samozřejmě mnohem lepší, než když kromě CO2 stoupala z komínů směs popílku a oxidů síry z levného hnědého uhlí.

Mimochodem: v Praze, kde se lokálně topilo pevnými palivy ještě v 90. letech, bylo už dávno předtím uhlí zakázáno a kotelny musely používat koks - takže z toho bylo mnohem méně smradu.

2 0
možnosti
LV

Nejlepší plyn je ten, který není potřeba. Obecně tedy nejlepší energie je ta, která není potřeba. Proto je v pořádku snaha motivovat majitele nemovitosti, ab, s energií hospodařili. Zateplení, FVE a pod.

1 0
možnosti
JK

J35a13n 25K14a21l82í90š21e49k

15. 11. 2023 12:33

A jak zajistíte elektřinu, když nesvítí? Což je u nás zrovna, když je nejvíce potřeba? Je jen jeden, dostatečně pohotový a kapacitní zdroj. Plynové elektrárny. Tedy on je ještě jeden, elektrárny uhelné, ale ty jsou moc moc fuj.

Jednoduchá řešení jsou dobrá do titulků, ale ne do reálného života. Takže snaha motivovat majitele nemovitosti k instalaci FVE je naprosto zhoubná. Naopak, měli by nést náklady všech negativních externalit, které vyvolávají. A samozřejmě bez dotací.

3 0
možnosti
BJ

Dobře, a čím by jste tedy navrhovala topit?

Prosím o odpověď.

Já Vám dám dobrý příklad: víte, co je česká briketa? Je to pro venkovské obce velmi výhodné, je to zdarma. Do PET lahve nasypete dřevěné piliny, těch je na venkově dostatek a zalejete vyjetým olejem, toho je také dost, lidé na venkově si obvykle mění u aut olej sami. Velmi krásně to hoří.

0 0
možnosti
Foto

Pokud má dovážené LNG stejnou emisní stopu jako naše hnědé uhlí tak asi není nad čím přemýšlet, dokud nebudou stát nové jaderné bloky.

5 0
možnosti
OS

Když porovnám smrad z uhelných topenišť před dvaceti lety u nás na vsi a "nesmrad" z nynějších plynových kotlů dnes, tak jsem trochu na rozpacích, kdo s z nás dělá to, co se dělá z plastelíny.

2 1
možnosti
VH

Ja to pochopil tento clanek, ze se jedna o palivo do elektraren.

5 0
možnosti
LB

Děkuji autorce za tento blog, na tyto věci je třeba upozorňovat.

6 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik