Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VF

Nač zakazovat kávu v kapslích. Spíše bych požadoval aby se vyráběly plnitelné kapsle. Sice na trhu jsou ale sami výrobci kapslových kávovarů je neprodávají. To číslo je opravdu hrozivé a i kdyby začala plnit jen polovina zákazníků bylo by to hodně znát.

0 0
možnosti
Foto

Já je zkoušel. Ale chuťově nic moc. Alespoň do Nespressa, kde jsou kapsle dost miniaturní. Je z toho jen kalná voda bez chuti. Ale možná jsem nepoužil vhodný druh kávy.

1 0
možnosti
MM

Jednoho Erdogana prosím.

2 1
možnosti
FK

Ty kapsle jsou hliníkové

0 0
možnosti
RD

Jak které. Tassimo je plast a hliníkové víčko. 8 kapslí je zabaleno v papírové krabičce. Dvě takové krabičky pak v dalším plastovém obalu jako jeden výrobek. Takže tři obaly. Množství odpadu je enormní.

7 0
možnosti
VS

Poslyšte, já jsem pro ekologii, taky mě štve zbytečné plýtvání nerecyklovatelnými obaly atd., ale přestaňte už s tím nesmyslem o čistých oceánech. Jak myslíte, že by se dostala použitá kapsle z kávovaru v Pardubicích do oceánu? Odpověď zní: nijak. ČR totiž neřeší své odpadové hospodářství tím, že by jezdily kolony náklaďáků hrnout odpad do řeky, odkud by pak putoval do oceánu. Ovšem je na světě dost zemí, které to tak dělají.

Pro více informací googlujte články na téma "90 % veškerých plastů se do oceánů dostane jen z deseti řek Asie a Afriky".

Bojovat proti megatunám plastu v oceánech pomocí zákazu brček, kapslí, kelímků atp. v EU, to je asi jako bojovat proti globálnímu oteplování pomocí toho, že všem lidem v EU nařídíme povinně o půl hodiny déle spát, protože během spánku máme nižší tep a budeme tak o něco méně zahřívat planetu. Jako ... teoreticky je to pravda, záměr je to chvályhodný, ale technicky je to naprostá kravina.

5 1
možnosti
TH

Myslim ze autorka to brala jen jako nadsazku a urcite to nemyslela vazne.

Navic kapsle nejsou z plastu (teda pokud nekdo nekupuje nejake fake smejdy, ale ty prave od Nespressa) a samozrejme se recykluji.

Mslim ze autorce slo spis o utlak nemakajicich vymatlanych mensin ktere utiskuji pracujici a myslici vetsinu (tedy zatim doufam)

3 0
možnosti
Foto

Jen mne tak napadlo, že kafe v jednorázových kapslích je pořád řádově menší problém než jednorázové hygienické vložky nebo jednorázové prezervativy.

Bude autorka psát i zde dopisy za jejich zrušení? Prozatím se myslím jen podařilo zrušit označení, že se jedná o výrobek pro ženy (https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/procter-and-gamble-always-vlozky-genderova-neutralita-pohlavi.A191023_114944_domaci_vlc). Tak je jasné, že je to stejně genderově neutrální jednorázovka jako kapsle. Po úspěchu s kávovými kapslemi je tedy zde další neorané pole pro psaní dopisů.

(pozn: nemyslím to vážně, ale ironicky. Především se snažím naznačit rizika směřování těžko zastavitelných parních válců takhle rozjetých kampaní)

2 1
možnosti
HD

Horší jsou dětské pleny. Jednorázové byly původně na výjimečné příležitosti.

1 0
možnosti
TH

Kapsle z hliniku jsou samozrejme recyklovane. takze zadny zakaz pro tyto.

0 1
možnosti
JK

J57a84n 33K25a88z16d88a

4. 12. 2019 13:45

To že jsou z hliníku ještě neznamená, že se recyklují. Navíc ty do DG jsou z plastu a většinou vídám v domácnostech právě to DG. A tam letí použitá kapsle do komunálního odpadu.

2 0
možnosti
JC

J23a78n 91C30h50o45d97u64r91a

29. 11. 2019 14:19

Jeste lepsi, je kdyz to neco urazi. Kapsle pouzivali pouze muzi. To jako chteji vyrobci naznacit, ze zeny pit kavu nemaji? Plus jejich tvar se podoba 4. pismenu z muze jehoz jmeno se ani nemuze napsat.

A je to.

0 0
možnosti
ČP

Zbytek života být závislý na neekologických kapslích je šílená představa.

0 0
možnosti
TV

hlavně nepochopím, čím přemýšlí člověk, který si tohle koupí. Plný automat stojí od nějakých 7000 Kč, tahle hračka dejme tomu tisícovku. Kilovka slušného kafe řekněme 300 Kč, kafí z ní je přes 100, kapsle dejme tomu 12 korun - tzn. 9 Kč rozdíl ceny na každém kafi, za den vypiju +- 5 kafí.Každý den tedy ušetřím 45 Kč. Ani ne za půl roku mám rozdíl doma, životnost kávovaru minimálně záruční dva roky. Jen po dobu záruky ušetřeno přes 25 000. A to je odhad při používání kávovaru jedním člověkem...

2 2
možnosti
PK

P54e86t86r 48K36ř95í22ž

29. 11. 2019 12:10

" za den vypiju +- 5 kafí"

To je presne ono, ne kazdy to pije po litrech denne.

2 0
možnosti
Foto

Každé legislativní násilí, proti nenásilným aktivitám, je zločin a proto na lidi, kteří toto násilí navrhují, nebo schvalují, by se společnost měla dívat jako na zločince.

1 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS