Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za všechno mohou prdějící krávy. A lidé - tolik metanu a CO2 už opravdu Země nesnese.

A co třeba bahenní sopky?

0 0
možnosti
Foto

Krávy nafasují špuntíky, bahenní sopky zelijeme betonem ;-D

1 0
možnosti

Tak jste mne přečůrala. Blog jsem otevíral pro ty krásné černé oči, ale hle, Vaše jsou poměnkově modré!

A k věci: Bohužel neuděláme vůbec nic! Podle neuropatologa Františka Koukolíka je člověk naprogramován k sebezničení. Možné je sebezničení atomovou válkou. Ostatně něco takového je popisováno v Bibli. Ale nejspíše se udusíme vysokou koncentrací kysličníku uhličitého, jak signalizujete Vy, nebo se upečeme na sluneční výhni při porušení ozonové vrstvy. S člověkem není rozumná řeč!

Pravda, prevenci sebezničení přinášejí různá náboženství, ale kdo je dnes bere vážně, že? Pro Evropu je zatím nejdůležitější poslání Ježíše Krista, který vede člověka k úctě ke svému Stvořiteli (chcete-li k Přírodě a jejím zákonům), vede k úctě ke druhému člověku, úctě k Pravdě a Lásce, úctě ke spravedlnosti a úctě ke svobodě člověka. Vede nás ke vzájemné službě. To je cesta, k vytvoření láskyplného Božího nebe již na zemi.

Jenže člověk se tomu stále vysmívá a setrvává na cestě sebezničení. Člověk se opakovaně pokoušel vytvořit ráj na zemi, ale bez Ježíšových doporučení. A jak to dopadlo? Miliony mučených a mrtvých! Nacismus, fašismus, komunismus...

Vy máte nápad, jak z této šlamastyky ven?

:-)

0 0
možnosti
Foto

CO2 je v atmosféře průměrně 0,040 %, smrtelná je koncentrace až od 8-10% (už při 5% dostenete závratě, což jsem si osobně vyzkoušela v jedné jeskyni), do 3% si změny ani nevšimnete. Takže k udušení máme při dnešním nárůstu hodně a hodně daleko.

Ozonové díry umožňují průnik ultrafialového záření typu B a C, které je karcinogenní a poškozuje zrak. UV záření zeměkouli neohřívá, nemá na to tu správnou vlnovou délku. Proto také UV lampami dezinfikujeme a na ohřev tkání používáme lampy vyzařující infračervené záření, které je na zcela opačné straně spektra. Zánik ozonové vrstvy nemůže vést k tomu, že bychom se upekli ve výhni.

1 0
možnosti
Foto

EU nezmůže nic. Země "Třetího světa" jsou v přesile.

BTW víte, že pralesy v povodí Amazonky jsou významným producentem metanu?

2 0
možnosti
Foto

a metan je mnohem horší než CO2.

2 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik