Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J45i64r15i 74T51i54c72h92y

10. 4. 2019 17:05

Oni ani ti "odbornici" se vzdy netrefi, pamatujete ty, co v davnoveku hlasali, ze zeme je kulata?

0 0
možnosti

Já ano. Oni ti odborníci jsou na tom tak, že si myslí, že když si něco myslí, že to tak i je. Nedá se jim věřit nic.

1 0
možnosti

I45v38o 10B86o19u51š31e

10. 4. 2019 14:39

Mozna to nevite, ale destne pralesy pohlti tolik CO2 kolik vydaji. Ale nejde jen o CO2, to vite taky, ze?

0 0
možnosti

Ano, ale ty stromy tam rostou někdy i stovky let.

0 0
možnosti

Ekoaktivisti se řídí několika jednoduchými pravidly:

Když chceš 1 korunu, musíš si říct o 10 euro.

Na komín se dá vylézt s transparentem, na obchod s palmovým olejem ne.

Každou větší firmu lze napadnout, kromě těch, které zaplatí.

1 0
možnosti

Je třeba hlavně zastavit plundrování sibiřských lesů.

0 0
možnosti

Tak především účastníci "Fridays for future" nejsou za svoji věc ochotni obětovat ani svůj volný čas a místo toho se ulívají ze školy, ve které by se o podstatě věcí mohli něco dozvědět. Je symptomatické, že ignorance se zaštiťuje další ignorancí.

Ty děti za to nemohou. Mohou za to hysteričtí aktivisté, kteří ty mladé mysli otrávili svojí hloupou propagandou.

Přitom je třeba stále se zhoršující stav životního prostředí řešit. Globální oteplování je sice těžko tím nejzávažnějším, ale skutečně závažné je.

Řešení je však urychleně zapotřebí v prvé řadě v zemích jako je Čína, Indie, USA, Rusko, na podstatných částech celých kontinentů jako je Afrika a Asie, v zemích, které se potýkají se stále se zvyšující spotřebou a znečišťováním přírodních zdrojů, a to také díky exponenciálně rostoucí populaci.

Řešení mohou omezeným způsobem pomoci legislativní zákazy a příkazy, více mohou pomoci čistější technologie, avšak tím nejzásadnějším a prvním krokem musí být omezení absurdně plýtvavé spotřeby. Slečna Thunberg však jedinou svojí fotografií svačiny ve vlaku dává jasně najevo, že tohle je to poslední, k čemu by byla ochotná, či co by vůbec byla schopna pochopit.

4 0
možnosti
Foto

Osvěta a vzdělání, které jsou klíčové pro chápání a rozhodování o složitých věcech, se proto v jejich podání mění v zavilou propagandu, jež všechny ostatní odpuzuje.

Zdroj: https://ditetova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=708534

:-) demokracie je i to, negeneralizovat ...a to umíte skvěleR^ říká se tomu jmenovat se Všechny a mít příjmení Ostatní. Slovo zavilá propaganda pak prozrazuje, jak nám tu vyrůstáte pro politiku. Možná je právě ta chyba v tom, že se příliš všichni spoléhají na odborníky...jsou opravdu vždy ti praví? Do dialogu mají být přizváni hlavně ti, kteří zažili jiné hospodaření a zažili výsledky. Řekla bych - hrábnout ke zkušeným generačně jiným, starším, co mají opravdu zažité srovnání. Ti ovšem v oblastech žijí život, vidí, srovnávají se s tím..a málokdy lamentují jako Vy nafrněně v kancelářích, kdy loví virtuální moudra.

0 2
možnosti
Foto

Autorka míchá "ekonomickou" ekologii s ekologií. Tam, kde se do ekologie mísí peníze, jde zase jenom o peníze. Jedinou cestou k pravé ekologii je nespotřeba - třeba nevyrábět biopaliva, ale řešit dopravu (a tím myslím snižovat). Je docela rozdíl mezi jedním autobusem na naftu, třeba i bez filtru pevných částic, který veze 20 lidí oproti 20 autům s hybridním pohonem a naplněné biopalivy s filtrem pevných částic splňujících EU normu 6.3.

Bohužel toto starší a zkušenější nejsou schopni pátečním stávkujícím studentům vysvětlit. Místo toho se jim smějí a zapomněli jak to bylo u nich, když cinkali klíči v 1989 a chtěli změnit svět :-/. Takže studenti, kterým nikdo nevysvětlil nebo nechce vysvětlit podstatu ekologie, chtějí zrušit elektrárny, ale nechápou, že ty elektrárny se samy zruší, když tu elektřinu z nich díky nespotřebě nikdo nekoupí.

5 0
možnosti

Za Biopaliva tu loboval Bureš. Různé ochranářské spolky poukazovaly na možné kácení deštních pralesů a monokulrur u nás. Naopak Fridays for future chce, aby politici naslouchali vědcům. Vytváří te si nepřítele, tam kde není. Nechápu proč. Máte snad uhelné akcie?

3 2
možnosti
Foto

Nevím, jestli Fridays for Future chtějí, aby politici naslouchali vědcům. Co ale vím, je, že chtějí, aby se v Německu vyráběla v roce 2035 elektřina jen z obnovitelných zdrojů. Každý opravdový vědec by na tento požadavek odpověděl, že je to naprostý nesmysl. Aby bylo jasno, já nemám nic proti obnovitelným zdrojům, jen mě vytáčí, že politici naskakují na tyhle ekošílený požadavky. Konkrétně Německo je skvělý příklad. Nesmyslně se rozhodli vyřadit jádro a překotně transformují energetiku. Výsledkem je jen nejdražší elektřina v Evropě, snížení emisí se ovšem jaksi nekoná.

16 0
možnosti
Foto

Buď biopaliva produkci CO2 snižují, a nebo zvyšují? Tak jak to je?

2 0
možnosti

Biopaliva se pěstují na místech deštných pralesů. Čím méně deštných pralesů, tím méně pohlcovačů CO2. Nehledě na ztráty ekosystému. U nás se místo plodin k jídlu, pěstuje řepka, kterou spálíme. Biopaliva jsou krokem vedle. Nechápu proč ale autor svádí vinu na aktivisty. Za tu tu loboval Babiš.

3 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS