Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Za vším hledejte prachy a strašení lidí je od úsvitu věků daleko nejlepší "kasička". Přečtěte si knihu Říše strachu, tam je to popsáno celkem přesně. Je to takový ten klasický případ, potřebujete peníze na colu a brambůrky, jenže na to vám nikdo nedá, tak vybíráte prachy na záchranu ježků. Ježek je sice zablešenej dost odpornej tvor, ale lidé si ho spojují s roztomilou kreslenou figurkou a když je dost dojmete tím, že ježeček je na vymření, přispěje každý, na colu a brambůrky vám dá málokdo. Klasický marketingový tah. :-)

0 0
možnosti

Chybí tam ještě ta základní otázka - mají vůbec emise skleníkových plynů člověkem zásadní vliv na oteplování? Nejserióznější studie tvrdí, že to není jisté

2 0
možnosti

Ještě před šesti tisíci lety byla celá africká Sahara plná života – byla tam jezera a řeky, v savanovité krajině se proháněli žirafy, sloni a antilopy. Uprostřed nehostinné pouště se zachovaly tisíce let staré skalní kresby pravěkých obyvatel, které zobrazují krajinu plnou života. Proč se tedy Sahara proměnila v poušť několik tisíc let před průmyslovou revolucí? Tento proces stále probíhá. Dokážeme rozlišit oteplování způsobené činností člověka od oteplování, které způsobilo vyschnutí Sahary? Přiznejme si, že nedokážeme. Kdo způsobil extrémní sucho, které zničilo mayskou civilizaci na americkém kontinentě?

Lidé, kteří mají ambice zachraňovat atmosféru planety a hodlají na to obětovat biliony dolarů a zapojit celé národy, nemají rozum. Smysl má pouze zabezpečit životy lidí před klimatickými výkyvy, které prostě na naší planetě NEVYHNUTELNĚ přicházejí. Environmentalisté, kteří chtějí znásilnit celé národy, aby se zapojily do obludně nákladných projektů na záchranu planety, jen budují svoji moc. Nic víc.

8 0
možnosti

Přidám další dotaz : co je příčinou toho, že máme ve studni chalupy už druhou sezónu stav vody tak nízký, jak nikdo nepamatuje. Chalupa a studna jsou v Jizerkach. Pro mě jeden z důkazů, že ke změně klimatu dochází.

0 0
možnosti
Foto

Nemůže to být jen krátkou historickou pamětí?

Máte někde záznamy, jaký byl stav studny v realtivně suchém čtvrtstoletí 1850-1875? A co v několika těsně poválečných letech?

7 0
možnosti

Doprava se podílí na emisích CO2 23%. Z dopravy je podíl na emisích automobilové 74% (osobní a nákladní zhruba stejné), lodní 11%, letecké 10.6%, vlaky 4.6%.

https://www.obnovitelne.cz/cz/clanek/784/velke-nakladni-lode-versus-auta-kdo-skodi-planete-vic/

0 0
možnosti
Foto

Jak to změřili ???? To by mě zajímalo. Vědci tvrdí, že je to hloupost, že to změřit nejde. Vždyť vypouští CO do ovzduší kde co a jak to jde oddělit. Jak lze zjistit, které CO vypustila do ovzduší půda v lesích, anebo moře, bažiny,sopky.

1 0
možnosti
Foto

I když nevykácíme ani jednu pampelišku a nevypustíme žádné CO, tak se klima změní. Klima se na zemi mění stále a měnit se bude. Jedné věci stále nerozumím. Přijde zima , všude sníh a žádné zelené rostliny nejsou vidět!!!!!! Zelené listí ze stromů opadalo, veškerá tráva a keře jsou pod sněhem, a zelené jsou jenom jehličnaté stromy, pokud ovšem nejsou také z větší části pokryty sněhem a jak známo jehličnaté stromy vzduch jehličím dělat nedokážou!!!! A přesto stále žijeme a dýcháme. I v zimě. Co teprve období, které nazýváme dobou ledovou. Nebyly žádné stromy, žádná tráva a přesto se se vesele žije a človíček tu pobýhal a lovil. Jak je to možné, že všechno neumřelo. Ze zastánců vlivu člověka na klima se stali fanatici, pro něž se tento názor stal skoro náboženstvím. Vždyť ten vliv nikdo nezměřil! K fanatikům patří i někteří lidé Mezivládního panelu klimatických změn, kteří stojí za Kjótským protokolem.

8 0
možnosti

No to je úvaha hodná génia! Co větříček, prohánějící vzduch celou matičkou Zemí? Vám to nic neříká? Co obsah O2 (a naopak CO2) v celé vzdušné vrstvě - to se sezóna nepřežije?

0 0
možnosti

S lidským přístupem ke globálnímu oteplování nehne EU sama ani o píď. Pohnout jím může pouze změna postoje Číny, USA, Ruska, Indie a další velkých producentů skleníkových plynů.

A jimi pohne pouze to, pokud se jejich obyvatelé začnou dožadovat zodpovědnějšího přístupu k ekologickým otázkám. A těch se začnou dožadovat tehdy, pokud budou uspokojeny jejich prvotní potřeby - mít co jíst, kde bydlet. To se však nestane, pokud budou v zemích třetího světa populace explozivně růst a s nimi i znečištění.

Takže závod o záchranu planety je závodem o zastavení populačního růstu a využívání zdrojů k zvýšení životní úrovně.

Evropa je v ekologických normách zbytku světa vzorem, až jimi u sebe samé dusí ekonomiku. Nyní je čas na zbytku světa, aby se ekologicky taky začal chovat.

Mimochodem, proč se dodává jakákoli humanitární pomoc do zemí, které na ekologii kašlou a nehnou ani prstem proti populační explozi?

Vlivl člověka na globální oteplování je nezpochybnitelný, ale přírodní faktory jako zmíněné erupce sopek kolísají v takovém rozmezí, že konkrétní míru vlivu lidské činnosti nelze stanovit. Pokud se však pod námi z jakéhokoli důvodu houpe nalomená větev, je však šílenství ji ještě vlastními silami řezat.

4 1
možnosti

P76a39v91e91l 69V84é57b77r

15. 5. 2019 10:54

Přidal bych otázku dvanáctou, kardinální: Jak se na produkci uhlíku (jakým procentem) podílí přírodní, člověkem v podstatě neovlivnitelné, zdroje uhlíku, jako jsou např. sopky?

5 0
možnosti
Foto

Děkuji moc, budu ráda za každý další podnět.

2 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik