Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

I když je mi to bytostně odporné a nikdy nepochopím, jak se může někdo radovat ze zabití tak nádherných tvorů, tak tady souběžně s ochranou zvěře existuje i povolený odstřel. Například slon za 45 000.- USD (no neber to!).... Otázka je, kam ty peníze tečou, jsem si jistá, že v Africe nezůstávají. A že je to business jako hrom je nasnadě. Afrika je i v současné době rabována (ať už je to Čína přes ekonomické investice nebo "západní svět" přes takové zvrácené aktivity jako je lov)....

Smysluplné je navázat bilaterální obchodní vztahy s africkými státy (velice fikaně jsme se po roce 1989 zbavili téměř všech ambasád v Africe a vyklidili území) na principu fair trade a hlavně vzdělání a osvěta. Podle mě jediná pomoc nejen Africe, ale i světu.....

https://www.huntinafrica.com/elephant-hunting

0 0
možnosti
Foto

Ono to asi není tak úplně jednoduché, jak se na první pohled zdá.

V roce 1500 žilo v Africe cca 87 mil obyvatel, v roce 1900 cca 138 mil, v roce 2004 969 mil a k dnešnímu dní je to už přes 1 300 mil obyvatel. Tedy oproti roku 1900 10x víc obyvatel. A logicky dochází ke střetu mezi lidmi a divokou přírodou. Všem zvířatům se zmenšil jejich biotop.

Takže?

Když přemisťovali mladé slony z ADDO NP do Krugeru (byli přemnožení a devastovali plochu parku), tak ti mlaďoši přišli o socializaci ve stádě a protože v Krugeru "rostli jako dříví v lese", napadali a zabíjeli nosorožce... A turisty (sem tam).

Jak to řešit?

Jsem proti jakémukoliv zabíjení čehokoliv, ale jak to řešit? Nějaký rozumný návrh? V Botswaně žije třetina slonů Afriky a logicky je to neúnosné pro tak malé území.... Tak kdo kromě kritiky, s kterou souhlasím, přijde s řešením???!!

0 0
možnosti
Foto

Lidí je prostě moc. Poradili jsme si s hladomory, mory, cholerami, AIDS.... a už 74 let nebyla pořádná válka.

0 0
možnosti
Foto

A prázdné, nezavíčkované konzervy pro potřeby vojáků armád světa čekají na naplnění. :-(

0 0
možnosti

Pokračujete v laciné demagogii předchozího blogu : protože ochranáři neřeší nedostatek vody v Indii, jsou všichni pokrytci. K tomu jsem mlčel, teď už ne. Dám příklad na americkém bizonu. Původní populace činila 50 milionů, pak došlo k téměř úplnému vyhubení a spuštění programu na návrat bizona do rezervací. Dnes jich tam žije asi 300 000 a další zvyšování počtu není možné. Na hranicích Yellowstonského parku hlídkují ochranáři a zahánějí bizony zpět, aby neškodily farmářům a nepřenášely na domácí tur brucelózu.

A k tomu hospodaření s vodou. Existuje zajímavý dobrovolnický program na obnovu mokřin na Šumavě. Můžete se letos přidat :-) https://zpravy.aktualne.cz/domaci/lepsi-nez-prehrady-o-baziny-je-treba-pecovat/r~b9edb8cc9bb611e8b3e20cc47ab5f122/

0 0
možnosti

To je fajn, že se lidé snaží obnovovat mokřiny na Šumavě, ale maličko jste se při tom urážení a poučování autorky odchýlil od tématu blogu, takže jak je to tedy s těmi slony? Nechat je vystřílet? Třeba jich pár zbude a třeba se ten druh potom s obrovským úsilím podaří zachovat, stejným zázrakem, jako u bizonů. Takhle nějak to podle vás bude správně?

0 0
možnosti

To není správné co tvrdíte. Já jsem tam byl na dovolené a to zažil. Těch slonů je tam fakt moc. Vegetace nemá šancí dorůst. Kontrolovaná redukce je absolutně OK a maso použít jako potraviny je také v pořádku.

2 1
možnosti
Foto

Zatímco politika mě nechává víceméně chladným, věci tohohle typu mě dokážou dost rozhodit. Nepoučitelnost. Stupidita. Děs.

0 0
možnosti

Bohužel se takové šílenosti nedějí jen v rozvojových zemích. Jako přes kopírák to byl v Japonsku, které loví velryby, prý "pro výzkumné účely" a z výzkumných důvodů dává jejich maso do konzerv s psím žrádlem.

Nikoli všem, avšak až smutně dlouhé řadě ekologických aktivistů je prostě fuk, že na Českou republiku v podobě kůrovcové kalamity dopadá jedna z největších ekologických katastrof v historii, řada aktivistů prostě považuje za přednější bojovat proti jaderným elektrárnám.

0 1
možnosti

A proč se spolu s autorkou článku nepřidáte také k nějakým těm "aktivistům" a nejdete jim příkladem, když tak dobře víte, co by měli a neměli dělat?:-/

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS