Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LZ

Hypotetická situace - někdo zorganizuje demonstraci na podporu Miloše Zemana, Andreje Babiše, Vojtěcha Filipa nebo třeba na podporu dostavby Temelína nebo rozšíření povrchových dolů . Kolik studentů půjde demonstrovat, když se tím 'ulejí' z vyučování?

0 0
možnosti
JH

nejen studenty klima o prázdninách nezajímá. Problém ekologie, tedy uchování přírody alespoň v současném stavu, se jmenuje přemnožení druhu Homo sapiens.

A cesta z toho vede dvojí -

a) rozumová, kdy se celosvětově bude řídit množství populace. Toto ve vyspělém světě reguluje blahobyt, v rozvojovém světě je to utopická vize.

b) přirozená - přemnožení začnou migrovat do méně množících se oblastí, vyvolají tam střety o kulturu a zdroje (vody, potravin, peněz,..) a následně se válkami, suchem, hladomory,právem silnějšího,... počet obyvatel zredukuje i bez pouček o ekologii nebo lidských právech a přežijí jen ti nejsilnější (často ale slabší duchem).

4 0
možnosti
PV

A učitelé mají taky stávkovat za zvýšení svých platů o prázdninách??? :-)

0 0
možnosti
LZ

Ne stávkovat, ale demonstrovat!

0 0
možnosti
JS

Gréta má jeden zásadní problém a to ten, že si na svůj protest nevybrala třeba sobotu, tedy volný den nebo nešla protestovat po vyučování, ale prachsprostě prostě chodila za školu a ke všemu ji v tom ještě podporovali i rodiče, to trochu ukazuje na zvrácenost doby, jaksi i dobrý úmysl nelze řešit takovým způsobem, aby vlastně nabádal k záškoláctví další studenty a žáky. Jinak se samotným bojem proti marnotratnosti dnešní společnosti a tak zbytečnému ničení přírody a možná i klimatu nic nemám, ba naopak.

Ještě bych i chápal, kdyby ti bojovníci za klima na ty pátky organizovali konkrétní akce a tím ukazovali svůj přínos, jako je čištění koryt řek a potoků, výsadba zeleně atp. Tolik mladých silných rukou na náměstí několik hodin zcela nevyužitých zamrzí;-).

3 0
možnosti
AW

Zkuste si všimnout, že přes léto ustaly i stávky proti Babišovi. Taky nám přestal vadit?

7 0
možnosti
JS

Tak podle voleb a i současných preferencí asi ani tak nevadí po celou dobu, to jen ti, kterým vadí jsou většinově na dovolené a tak ty demonstrace nemá ani kdo organizovat a účast by také byla tristní, takže asi se zřejmě počká na nějaká ta vhodná data po prázdninách, pár státních svátku na to vhodných tam máme;-).

0 0
možnosti
VP

V48í93t 63P59r89č72í36k

1. 8. 2019 23:13

Nesmyslná a hloupá demagogie. Stávka o prázdninách u středoškoláků už z principu postrádá efekt. Přechytřelá blogerka Alexandra Dítětová by také sotva stávkovala o své dovolené či volném víkendu.

2 17
možnosti
PU

To ale nic nemění o tom, že tato forma protestu je nešťastná. Pokud bych protestoval proti něčemu, co s mou prací nesouvisí, rozhodně nebudu stávkovat nebo si brát dovolenou, ale protest si naplánuji mimo pracovní dobu.

8 0
možnosti
TT

Greta to má na blogu idnes těžké:

- jede závodní jachtou, je zhýčkaný fracek,

- poletí letadlem, zanechá za sebou uhlíkovou stopu,

- nepojede do USA, tam to nejvíc potřebují a vykašlala se na to.

A hádejte od koho to první a nejvíc schytá?

Tak ji zkuste pomoct a přesvědčit politiky a úřady (ministerstva), že si nemůžou dělat co chtějí a opírat se o voliče, kterým říkají "vás už nic nepotká, tak se na to vykašlete" a že je to problém a je potřeba o tom vést otevřenou diskuzi a směřovat k dlouhodobým řešením.

Zatím jenom tlučete prázdnou slámu a říkáte "mně už nic nepotká, vykašlu se na to".

4 6
možnosti
Foto

Až půjde do lesa sázet stromky, přidám se. Nevědět o problematice téměř nic a trousit rádoby moudra, která s ní pečlivě nacvičili maminka s tatínkem po celém světě je k ničemu a je to naprosto falešné.

6 0
možnosti
KK

Funguje ještě ten Bermudský trojúhelník?

....

2 0
možnosti
MR

Neřekl bych že studenti usnuli, či je jim vývoj ukradený. Stále potkávám a mám možnost hovořit s mnoha, kteří pochopili, že stávkováním pro stávku se dosáhne jen stávky a skutečnou změnu je třeba UDĚLAT, ne o ní jen mluvit. Nevíte-li jak na to, zkuste se podívat sem -https://inodpady.cz/kavove-kapsle-do-kose-nepatri-kdyz-z-jednorazoveho-odpadu-se-stane-produkt-na-cely-zivot/ nebo prostě přijďte do mé plzeňské Pracovny, zde insiprace naleznete více než dost.

2 2
možnosti
JS

Tak ono jim o klima moc nešlo ani během toho školního roku, protože ten bordel, co po nich zůstává po těch demonstracích moc na uvědomělost neukazuje a jejich praktické chování v životě také ne a to je ten zásadní problém proč se s tím nedá hnout, protože se jen plamenně řeční, vina se hází na vlády a nadnárodní korporace, ale u sebe se nikomu začínat nechce, nikdo si nechce ubrat metry čtvereční svého bytu nebo domu, nikdo si nechce odpustit bazén, mobil, TV, auto, letadlo, myčku, pračku, sušičku atd. atd. všichni chtějí komfortně žít, bydlet a využívat všechny výdobytky moderní doby a tak zůstane jen keců a to i u těch studentů, takže vlastně i celou následující generaci, tak možná ta další bude lepší.

8 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik