Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

L17u43d45ě58k 20J80a27š52a

23. 8. 2019 13:11

Proč u jména té slečny nezmiňuje již dávného buřiče, buditele a bojovníka za klima Al Gore???? Také vyřvával na celý svět, jak se blíží katastrofa. V roce 2004 napsal, že do roku 2012 stoupnou oceány o 1,5 metrů, když neklesne obsah CO2. dostal za ten řev i Nobelovu cenu, lidé byli nadšení, mladí mu fandili a podporovali. Až do doby, kdy se ukázalo, že vyrábí zařízení na "snížování množství CO2 v ovzduší" což se ukázalo jako zbytečné zařízení nic neřešící. Avšak Al Gore na tom vydělal stamiliony dolarů. A je v teple zalezlý a již nepotřebuje vyřvávat, že je třeba změnit přístup lidí a snižovat emise. U té slečny to dopadne naprosto stejně.

0 0
možnosti

Oni chtějí chránit klima, ne planetu Zemi. Ale ono to trošku souvisí

0 0
možnosti

A nechtějí spíše chránit své kšefty ?

2 0
možnosti

Negativní dopad na klima má i bílý svit obrazovky. Černé pozadí a bílá písmena by byla lepší. Pro tisk stránek naopak.

Či mít alespoň možnost volby

0 0
možnosti

J89o58s83e20f 90U12l89m64a87n

21. 8. 2019 13:40

To záleží na použité technologii. U LCD to neplatí.

2 0
možnosti

Není. Půjdete na přednášku o boji proti alkoholu, přednášející tam bude vrávorat u pultíku s dvojkou v krvi a z kufříku mu ve finále vypadne rozpitá flaška koňaku. Jakou důvěru u vás bude taková přednáška vzbuzovat? Nejspíš hodně malou nebo žádnou. A s touhle šaškárnou je to podobné.

11 0
možnosti

Patří pod pana Kuchaře. Hrom aby do toho

0 0
možnosti

A proč ne? Důležité pro ůdajnou "záchranu klimatu" je změnit chování miliónů oveček, ne pár nejmocnějších. Vyčítat boháčům a mocným, že nejdou příkladem a nepřišli pěšky je dětinské. To je asi jako by dítě, kterému rodič dal facku za to, že ho chytil s cigaretou, argumentovalo "Ale proč já nemůžu a ty můžeš?"

Co je dovoleno pánovi, není dovoleno kmánovi.

Neříkám, že se mi ti líbí, ale tak to prostě je.

2 3
možnosti
Foto

Pak je ale přirozené, že se kmáni hraběcím radám vysmívají. Byť by třeba část z těch rad měla smysl.

I to dítě bude nejspíš dál zkoušet kouřit, když vidí chování svého rodičovského vzoru.

2 0
možnosti

P12e83t11r 57Č65e36r53n40ý

21. 8. 2019 5:52

Proč bychom se měli zabývat ochranou životniho prostředí,to je pracné a nepopulární. Proč bychom se měli zabývat výsadbou stromů, toho číhá práce. Jednodušší je napadat nositele těchto myšlenek, zesmešňovat je a urážet.

2 11
možnosti

A můžete napsat alespoň jednu přínosnou myšlenku těchto nositelů ekologického poselství ? Nebudu se bavit o stupidních výkřicích do tmy, že musíme chránit planetu a podobné bláboly - myslím nějaký skutečný posun v oblasti ekologie na celosvětové úrovni. To je furt nějaká debata, konference, summit, ale je to jen nekonečné pindání pracháčů a uměle vytvořených ekoloutek typu Greta

8 0
možnosti

a to byste chtela, aby tam litali sockou?

0 9
možnosti

Když to pořádá zrovna Google, nebyl by nejmenší technický problém uspořádat to jako videokonferenci. Vytvořit nějaké virtuální studio, ať se na to dá koukat, a streamovat to živě do celého světa. Výsledný záznam pak ponechat na YouTube, aby mohl konferenci zhlédnout kdokoli a kdykoli. Byl by to svým způsobem revoluční počin a šel by příkladem.

Informační hodnota obsahu konference by byla totožná, mediální pokrytí by šlo zajistit mnohem snáze a efektivněji, když by se tam nemuseli novináři fyzicky slétat i s metráky špičkové techniky (i zákulisní rozhovory s účastníky lze dělat po netu). Ušetřily by se miliony za organizaci a výsledná uhlíková stopa by byla pravděpodobně mnohonásobně menší, než když za účelem dopravy menšího města tam a zase zpátky proženeme motorem tuny kerosinu.

Mám ovšem takové podezření, že podrobný záznam všeho, co tam kdo vypustí z úst, dostupný všem, není právě něco, o co by účastníci i organizátoři opravdu stáli. Ono být pod takovým veřejným dohledem vyžaduje mnohem větší odvahu, vůli a integritu, než plácat se vzájemně po ramenou za zavřenými dveřmi.

Pokud je zveřejněn podrobný záznam průběhu konference, pak se kaju za svá příkrá slova (najít se mi jej zatím nepodařilo). Tím záznamem ovšem nemyslím těch pár pečlivě připravených proslovů prodaných velkým médiím.

3 0
možnosti

Přeci jen je dobře, že se někde vůbec o životním prostředí diskutuje na nejvyšší úrovni. A je úplně fuk, jak se tam jednotliví účastníci dopraví, pokud bude výsledkem něco užitečného. Tihle kolovrátkoví kritici už začínají být trochu podobní stokrát vyvařenému sáčku čaje... :-)

7 16
možnosti

J76o69s83e89f 87U20l88m21a78n

20. 8. 2019 19:09

Možná by bylo lepší, kdyby "bojovníci" za ekologii místo komedie vzali rozum do hrsti. Ostatně...co na vás bude mít větší dopad? Když vám odbornou informaci podá vědec, který problému zasvětil život, anebo když vám ji podá šestnáctiletá holka (zatím) zcela bez vzdělání, která si o tom problému přečetla článek?

15 0
možnosti

Neni to jenom neuveritelne pokrytectvi. Ti lide (bojovnici proti klimatu) totiz razi ideologii klimatickeho komunizmu. A jako pri budovani komunizmu sestava jejich clenstvo ze tri skupin: prvni jsou agresivni, nenavistni aktiviste, kteri tomu opravdu veri. Ve druhe je masa uzitecnych idiotu (skolni mladez) a ve treti jsou politicti sibri a kseftari, kteri z toho maji moc a predevsim penize.

18 0
možnosti

Mezi nenávistnými aktivisty a užitečnými idioty možná není ostrá hranice.

0 0
možnosti

Žebříčky

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS