Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Jasně, a sypaná káva se kupuje do hrsti. Vůbec není v aluminiu. ;-);-D

0 0
možnosti
Foto

I79v37a14n 90V22e49s29e50l67ý

29. 11. 2019 12:57

Dnes jsem si přečetl, že nějací dva právníci vyvodili ze zákonů EU že by mělo být zakázáno pouštět kočky ven bez vodítka aby nechytali ptáčky. Jeden bláznivý europoslance z ČR si usmyslel, že zruší letní čas a ejhle čtyři miliony lidí mu podepsali petici a čas nejspíš zrušen bude. Vy jste si teď usmyslela, že kávové kapsle škodí a postavila jste se po bok těch co chtějí diktovat. Jak jsem napsal v diskusi pod vaším prvním článkem - použitou kapsli nejspíš nikdo nevyhodí jinam než do odpadu protože v přírodě kávovar nefunguje a tak je kapsle méně nebezpečná než mnoho jiných plastů co naopak v přírodě končí díky nedisciplinovaným lidem.

1 0
možnosti

To se moc nepovedlo.. co takhle sacky, v kterých si odnasime pečivo...šunka, balena ve dvou vrstvách...PET lahve, maso na na plastu. Proč zrovna ty kávové kapsle?

1 0
možnosti

sacky myslim meli byt zahrnuty v regulaci co zpoplatnila tasky, ale byl proti tomu prilis velky odpor.

0 0
možnosti

Máme co dohánět. Asi úplně nejekologičtěji, Greto, žili lidé v koncentračních táborech!

0 0
možnosti

tak to pochybuju.

Jsem si jistej že za celou dobu pobytu nevyhodili ani jeden platový obal do žluté popelnice. O separaci barevného a bílého skla nemluvě.

;-)

0 0
možnosti

Já bych zakázal kávu jako takovou. Sám ji nepiju, takže by mi to vůbec nevadilo. Při sklizni kávy jsou vykořisťováni dělníci ze zemí třetího světa, někdy dokonce děti. Kvůli pěstování kávy se jistě někde vypaluje deštný prales. A ekologii by to také prospělo mnohem víc, než pouhý zákaz balení do kapslí. Kromě toho, konzumenti kávy mají spoustu jiných nápojů, které mohou pít místo kávy. Například vodu z vodovodu, ta zanechá nejmenší uhlíkovou stopu, hned po dešťovce.

A teď vážně - Vaše snaha je prakticky neškodná, v principu ovšem zlá. Ale můžete být bez obav, v dnešních poměrech se to úplně ztratí.

2 0
možnosti
Foto

Proč by měla být zlá? Ve skutečnosti každý ty obaly vyhodí a nikdo je neseparuje. Končí na skládce a ekologie dostává na frak. Klidně mne poučte, proč je tato snaha škodlivá.

0 0
možnosti

Jste si jistá tenhle problém by se měl řešit na této úrovni?

Na druhou stranu když pomyslím co by řešili jinak, pošlete to. Alespoň nebudou vymejšlet ptákoviny.

1 0
možnosti
Foto

Dopis jsem dnes odeslala a jako první reagovala asistentka poslankyně Radky Maxové s poděkováním za podnět.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik