Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Greta do toho šla s tím, aby šla vidět. (Musela s tím počítat - počínaje svou aktivitou na demonstracích, konče výstupem v OSN).

Nevidím důvod, proč by mi mělo být líto slečny, která (byť extrémisticky), přec křičí svůj názor do světa. V dnešním světě se vlastní názory nenosí a kdo s nimi jde na trh, musí být počítán s tím, že bude bit.

A jak říkám... každý si musí vybojovat kus svého místa pod sluncem.

0 0
možnosti
RM

Měřítkem efektu Grétiny snahy je, zda se zvýšila či nezvýšila pozornost věnovaná klimatu a zda se zvýšil odpor proti pasivitě politiků u veřejnosti. Vysmívaná holčina průkazně podnítila demonstrace, posunula akcent na tento problém atd., takže já ji nemohu hodnotit jinak než kladně.Přestože jsou lidé snad většinově skvělí, jako celek se chovají, minimálně občas, stádně, jinak by nebyly války ap. Názorem diskutujících na idnes bych jako s důkazem neoperoval, protože někdy je tam diskusní sešlost tragická. Jsme ochotní tleskat Trumpovi, který klimatickou dohodu z Paříže bojkotuje a plivat na Grétu, která zastává správný názor a vyžaduje místo tlachání akci? Co to o nás vypovídá?.A u politiků jako je ostuda USA Trump či u Bolsonára (Brazilie) a dalších se mi zdá, že nikoliv postavit je ke zdi jako při popravě, ale přitlačit ke zdi, aby se neměli prostor vykrucovat, je zcela v pořádku. Jo a pokud měli rudí Pavlíka Morozova, tak bílí mají Pavlíka Novotného - tak nevím o co jsme se posunuli a kam vlastně. Nu nepotěšila jste mě, ani já ...

1 3
možnosti
AK

Z čeho usuzujete, že Greta zastává správný názor?

Přes 30 tisíc přírodovědců (ne demonstrantů nebo nedouků) zaslalo Trumpovi požadavek na odstoupení i od Kjótského protokolu, protože jeho východiska se nepotvrzují.

Boj za zachování klimatu mi připadá jako boj kojence s vlastní matkou.

Klima se mění a měnit bude - zřejmě v závislosti na aktivitě sluneční činnosti.

Jenže v tom boji jsou ohromné prachy - které některé firmy vydělají a my ostatní je zaplatíme.

Fotovoltaika bude stát jen u nás jen za tento rok 46 mld. korun.

Tak kolik bude ten "boj" stát celkem si ani nedokáži představit.

4 0
možnosti
Foto

Tak co s malou nemocnou holkou, tak jí rodiče zajistili celosvětovou popularitu, cestuje po světě, může vyprávět co chce a nikdo se neodváží odporovat, druhá věc je, co bude dál. Protože dříve nebo později to skončí, i když se pokusili zajistit "programu" nesmrtelnost tím, že někdo má udělat něco rychle a na to se vždycky dá říct, že neudělal, protože dělejte rychle něco je tak nekonkrétní, že to nelze splnit. Například stížnost na přeplněný vlak, to je přece dobře, že je vlak přeplněný, znamená to, že spousta lidí nejede autem, neletí letadlem, jedou vlakem, tak proč si na to stěžuje?

1 0
možnosti
JV

Tak z te Markety si muzete vsichni utahovat, az sami dokazete to co ona. . . Na malem clunu se sama dopravila az do Ameriky! Tady v Australii, my uz tomu co rika verime, na ty vedra tady uz brzo dojedeme!

2 5
možnosti
Foto

Tak dnes bylo 16 nad nulou.

0 0
možnosti
Foto

Viděl bych to optimističtěji, Greta nalezla smysl života a její rodiče pro ní.

0 0
možnosti
Foto

Nevim, co na smyslu zivota, jez spociva ve vyvolavani nenavisti a naprosteho chaosu, lze videt pozitivniho

2 0
možnosti
Foto

O nejakou skolacku samozrejme nejde. Mame novou Evropskou komisi, za prioritu si vytkla boj za klima. Program se jmenuje "Zelena dohoda pro Evropu" a durazne doporucuji si ten "svazackej blabol" precist, at vite, do ceho v EU jdeme, protoze oni to mysli smrtelne vazme. Tuna emisi CO2 by podle nemeckych Zelenych Khmeru mela stat 180€. Pro ceskou ctyrclenou rodinu (rocni emise 10tun CO2/os) by to predstavovalo pres 180 000 Kc rocne JEN NA TETO NOVE "UHLIKOVE" DANI. A to je ve skutecnosti to, o co jde. Vytahnout z vas co nejvice penez ve jmenu boje za planetu Zemi. Preji prijemny, uhlikove neutralni den.:-) https://ec.europa.eu/info/strategy/priorities-2019-2024/european-green-deal_cs

6 0
možnosti
Foto

L45e66o24n 34T42o31m18e77v

17. 12. 2019 19:53

Rozdíl mezi Hurvínkem a Gretou je jasný.... u Hurvajze je vidět kdo ho vodí, u Grety ne

17 0
možnosti
Foto

No jo, ale ze stejným úspěchem lze se také ptát, zda údernice Dítětová plnící pracovní normy na 150% v r. 1950 ve Spojených ocelárnách, byla pouhou jmenovkyní autorky blogu.

0 1
možnosti
JS

J58a13n 68S16t72i90f16t79e16r

17. 12. 2019 12:39

Máte pravdu, je mi jí taky líto, je to zneužité dítě.

Jedna hláška o ní se mi ale moc líbila: "Dneska je venku takové počasí, že by člověk ani Gretu nevyhnal." Češi se dovedou bránit humorem.

22 0
možnosti
Foto

O nejakou skolacku samozrejme nejde, jde o skutecne brutalni zdaneni fosilnich paliv, svetla, tepla a osobnich dopravnich prostredku ve jmenu boje za klima. Prijmy ze vsech moznych dani byrokraticke diktature uz davno nestaci, viz zadluzenost zemi EU. Potrebuji dalsi zdroje k prerozdeleni, eko baleni se proto hodi. Problem je, ze socialismus vzdy funguje pouze do vycerpani zdroju a to i ten zeleny. Drzte si penezenky, v Bruselu uz na tom pracuji a bude to jizda. Greta s vami.V

16 0
možnosti
RB

Ubohé děcko - odpouštím vám všecko!

2 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik