Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Já zásadně tyto plastové pomůcky používám dvakrát i třikrát, takže jestli Vy s nimi plýtváte, tak potěš příroda. ;-D

1 1
možnosti
JK

Jste myslím že jste první koho znám, kdo si brčko umyje (tedy předpokládám že ty sajrajty nenecháte uschnout a pak to s tím nepijete znova) a uschová tak brčko pro další použití.

Pak se ani nedivím tomu, že vám ten zákaz tak trochu i vadí,.. kor když asi neznáte ten rozsah spotřeby plastů u těch, kteří s nimi evidentně plýtvají a následné dopady na život na naší planetě. (Nebo možná že znáte.. a je vám to úplně fuk?)

No.. každý jsme jiný. Já brčko klidně vynechává, piji bez brčka a vůbec mi při pití neschází. Opatření k omezení pak samozřejmě vítám.. ;-D

0 0
možnosti
LB

Autorka má pravdu, že zákazy věcí, jako jsou plasty na jedno použití, mohou mít smysl. Jenže je třeba si uvědomit, že celý ekonomický systém naší společnosti je založen na co největším plýtvání, aby bylo možno danou věc vyrobit znovu a opět ji zničit. Takže pokud se nevyřeší /nevím jak/ tato záležitost, tak jsou takové jednotlivé zákazy tu jedné, tu druhé položky téměř k ničemu.

1 0
možnosti

Opravdu si myslíte, že má smysl zakazovat něco, co je dost možná nejlevnější a nejšetrnější způsob řešení nějakého problému?

1 0
možnosti
Foto

Drtivou většinu věcí kolem sebe nepotřebujeme. Není potřeba v noci svítit, není potřeba kácet lesy a tisknout knihy.;-O

To však není důvod pro zakazování knih nebo osvětlení v bytech.;-O

Až dopadne další zákaz na Vás, nebude se Vám to líbit. Například zákaz nošení zcela zbytečných náušnic nebo zákaz zcela zbytečného make upu.8-o

4 2
možnosti
Foto

A co to sexy prádélko z hmot stejně umělých? To se paní autorka nepochlubí! ;-D

1 1
možnosti
KM

Já tedy zásadně Vaši radost nesdílím. Vždyť řada plastů výborně hoří a tak jsou v kamínkách použitelné. A myšlenku na zálohované PET-lahve též přijímám s rozpaky.

Jako správný hospodář pro ně mám lepší využití než je tahat z prodejny a zpět.

Jako penzista vypomáhám sousedovi v truhlářské dílně, kde také uklízím, a tak pilinami, hoblinami, třískami a drobným odpadem PET-ky tyto plním a poté ještě zalévám vyjetým motorovým olejem, který mi zdarma dává soused, co má poblíž autodílnu.

A vyrábím si tak svépomocí ideální "briketky", které mají, ostatně jako většina plastů, velice dobrou výhřevnost a když jimi roztopím kamínka, pak odtahové roury se mnohdy rozpálí natolik do červena, že nejen vyhřejí, ale i osvětlí místnost natolik, že nemusím plýtvat elektřinou v žárovkách a klidně jsem při tom schopen přečíst denní tisk, který posbírám u modrých kontejnérů, kam jej zodpovědní sousedé pravidelně vyhazují. A já jej poté po přečtení následující den využiji ještě na zátop.

2 0
možnosti
Foto

Pan ministr ŽP Richard Brabec prohlásil, že plastové lahve se u nás v ČR zálohovat nebudou a tím pádem se jich KLIDNĚ budou stále tisíce či stovky tisíc válet v naší přírodě a bude pouze záležet na množství ukázněných lidí, kteří, když obsah lahve vypijí, tak ji sešlápnou a slušně vyhodí do odpadkového koše. Řešení je v nedohlednu a myšlenka, že si budeme chodit s vlastními lahvemi nakupovat do obchodů různé nápoje, rovněž tak. ;-(

0 1
možnosti
Foto

Při dnešní postupné degeneraci společnosti se už tomu, že se někdo raduje nad novými zákazy, bohužel vůbec nedivím :-(

3 1
možnosti
JK

Při té dnešní naprosté degeneraci naší společnosti mě nějací zdejší rádoby svobodomyslní anarchisté už opravdu nedokáží vyvést z míry. :o)

2 0
možnosti

Šikana to samozřejmě je a nestojí za ní žádná racionální úvaha, jen nenávist k některým vnějším atributům spotřební společnosti.

V jakém směru (mimo ideologické čistoty) je lepší používat nějaká skleněná nebo kovová brčka než plastová?

2 0
možnosti
Foto

Byla doba, kdy se hledal způsob jak snížit spotřebu papíru a tím snížit kácení lesů na výrobu papíru a byl vynalezen plast . Dnes se plast zakazuje a přechází se opět na papír. Dnes se ví, že to bude po všech stránkách draží a to zvýšení zaplatí zákazník.

4 0
možnosti
VH

Jistě. Odsíření elektráren také zaplatil zákazník. Máte něco proti odsíření a odprášení elektráren? Pravda, alektřina je i kvůli tomu o něco dražší.

Obdobně bych mohl psát o nových aditivech v benzinu (místo olova).

Ano, někdy si za zdraví nás i krajiny musíme připlatit.

PS: Nejsem, proboha, ani trochu zelený. Jen trochu racionální.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik