Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Výborný článok a hlavne nadpis. Ekoaktivisti sú fanatici, ktorý nedokážu reálna uvažovať. Prakticky neexistuje žiaden dôkaz, že klimatické zmeny spôsobuje nárast koncentrácie CO2 v atmosfére Zeme.

Vďaka skleníkovému efektu atmosféry Zeme je priemerná teplota na zemskom povrchu 14°C. Bez skleníkového efektu atmosféry by bola priemerná teplota na zemskom povrchu -18°C. Vďaka skleníkovému efektu atmosféry je na zemskom povrchu teplota vyššia o 32°C, ako bez skleníkového efektu. Podľa dnešných vedcov (klimatológov) sa CO2 podieľa na skleníkovom efekte atmosféry Zeme približne 26%, čo znamená že bez CO2 by bola na zemskom povrchu teplota nižšia o 8,3°C.

V atmosfére Zeme sa nachádza CO2 v koncentrácii 0,04%, čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Zeme sú iba 4 molekuly CO2, vďaka ktorým je na zemskom povrchu teplota vyššia o 8,3°C.

V atmosfére Marsu sa nachádza CO2 v koncentrácii 95%,čo znamená že z 10000 molekúl plynov ktoré tvoria atmosféru Marsu je 9500 molekúl CO2, vďaka ktorým je na povrchu Marsu teplota vyššia iba o 5°C.

Vďaka akému zázraku by mala mať molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Zeme 3942 krát väčší skleníkový efekt ako molekula CO2 ktorá sa nachádza v atmosfére Marsu?

1 1
možnosti

Být vámi tak se odstěhuji na Mars

0 0
možnosti
Foto

Ony ty zelené mozky obecně nerozumí ničemu, ani ekologii ... naprostá z nich je mladých, fanatických, s trvale zapnutými daty v mobilu ... jen zajištění přenosu dat sežere celosvětově 2% spotřebované energie a a to už nemluvím o katastroficky kratší výdrži mobilů ... čekal bych od zelených, že budou vychovávat lidi k vypínání dat, když je nepotřebují, nebo dokonce celých mobilů při práci, pobytu ve škole ... cha chá, ani náhodou ... co kdyby jim náhodou ušla reakce na jejich stupidní nápady, posílání stylizovaných fotek s oušky a chloupky ala čičiči a jiné ... jejich nápady něco motivuje a vždy platí ... jděte po peněžních tocích a zjistíte, kdo za tím stojí a proč ... že zelení nejsou zelení, ukázaly soláry ala Bursík, kdy místo samostatných energetických ostrovů máme parky, které přispívají k většímu oteplení, než vypouštěné zplodiny z elektráren ... P.S. divím se, že zelení podporují větráky, studie vypracovaná germánským ekosdružením pro nizozemský stát dokázala jejich vliv na oteplování klimatu v Nizozemí o 1/4% ročně ... víc, než jiné zdroje

1 1
možnosti

No hlavně že vy všemu rozumíte

1 1
možnosti

Samozřejmě, že za orkán Sabina mohou uhelné elektrárny. Klima se na to už nemohlo dívat, tak veškerý smrad odfouklo nad širou Rus, kterým je to fuk.

0 0
možnosti

Poté, co mi zakladatel organizace Sojka, naštěstí se rozpadli, rozzuřeně tvrdil, že:

"je lepší tepelná elektrárna na Bruntálsku jak přečerpávací elektrárna Dlouhé Stráně... že je to největší zvěrstvo jaké viděl... "

se už od těchto fanatiků nedivím ničemu...

1 0
možnosti

největší průšvih je, že směřování ekofašos vede ke snížení životní úrovně, i když je celkem logické, že čím vyspělejší a bohatší stát, tím více se stará o své životní prostředí. pokud nemáte co do huby, těžko budete recyklovat pet lahve.

5 1
možnosti

J64a76n 14B61a96b56j47a92k

12. 2. 2020 14:52

A situace pak pokračuje do bodu, kdy "nemáme co do huby" a tak nám bude nějaká ekologie úplně ukradená. Takže v konečném důsledku to může ekologicky dopadnout hůř, než kdyby se životní úroveň nesnižovala...

4 1
možnosti

Vichřice posledních dnů napáchala na území ČR milionové škody, omezila dopravu, vypnula elektřinu mnoha domácnostem. Ale mnoha našim nepříznivcům uhelných a jaderných elektráren názorně předvedla, jak je naše civilizace existenčně závislá na elektřině. Sned to někteří z nich pochopili.

4 1
možnosti

Ekofanatikům vůbec totiž nejde o šetření přírody, jak se nám snaží svými květnatými frázemi namluvit. Je to jasná a velmi nebezpečná ideologie, sledující pouze touhu mocných po dalším vzrůstu své moci na úkor většiny obyvatelstva Země.

13 2
možnosti

... a je smutné, že někteří lidé věří v jejich "péči" o přírodu, která však je jen zástěrkou pro jejich předem dané cíle. Lidé opakovaně doplácejí na svoji naivitu, a to nejen v politice.

5 1
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS