Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PS

P68e70t69r 97S74k42á13c66e78l

27. 11. 2020 22:27

Ekoteroristické tendence dovedené do dokonalosti nás přivedou ke stavu, kdy vám budou domem prolézat samí revizoři, od komínu přes kotel až po elektrorozvody a zapojení spotřebičů. Vodu a plyn nevyjímaje. Potom se bude měřit radon všude v bytě (i v ložnici), úniky tepla i na WC, atp. Holt svoboda je dobrá věc pro propagandu, ale v praxi tohle pokulhává. Zdravého rozumu je nám třeba...

5 0
možnosti
PP

Ono je to trochu složitější, celé je to kolečko soustrojí Industr. 4.0, což je koncept decentralizace energetiky, průmyslu, komunikace, šmírování....(tuším mělo by to fungovat jako Skynet v terminátoru).Když si dneska koupíte el.bojler A+ tak se také snaží chovat chytře, ohřívá vodu dle denní doby a spotřeby v minulosti.To s tím elektromobilem bude podobný,elektrická síť u Vás doma dostane povel, nedostak nebo přebytek energie v síti a podle toho bude nabíjet nebo vybíjet baterie...atd. Jsou to jen kolečka velkého soukolí průmyslu.

1 2
možnosti
Foto

A fungovatvto bude stejně dobře, jako chytrá karanténa.

2 0
možnosti
MP

Chápu vztek, že je to strašně nespravedlivé. Psát a kritizovat ve víře, že když nás bude víc, třeba se povede aspoň něco změnit, mne při vědomí, že nejen ve školách se děti učí, jak jsou elektromobily prospěšné, jako mrhání elektrony.

Ke změně myšlení vede až pocit ohrožení. Obávám se ale, že když ten pocit přichází pomalu, nevěnuje se mu pozornost. Asi jako uvařit žábu.

COVID 2019, přesněji čínský COVID 2019, by ale mohl většinu vést k poznání o emisích CO2. To je ale otázka marketingu. A peněz, nebo dobrovolníků, které mají ovšem na své straně zvětšiny zelení. Hromadné emaily jinak už nikdo nečte. Ani ty doporučované od známých.

1 0
možnosti
JR

J81a84n 41R66y53c70h18l84i88k

27. 11. 2020 17:04

Pořád ještě věřím, že je možné být ekolog a při tom nebýt blázen - viz třeba Daniel Pitek a jeho péče o krajinu. Ale ti, kteří ovlivňují masy k podpoře "zelené cesty" jsou dílem ideologičtí aktivisti a dílem vymočení vyžírkové. Peníze, které umožňují nesmyslné akce "ekologických" organizací, mají zhusta zdroj ve velmi neekologických firmách, ty organizace pak slouží jako nástroj a jejich členové většinou jako užiteční idioti - koneckonců stejně jako my, kteří to taky platíme.

10 0
možnosti
JV

J62a52n 53V46a48š37á21t83k21o

27. 11. 2020 12:55

Argument, že elektroauto stojí mega a bude jen pro bohaté je zcestný. Tolik stojí v roce 2020, v roce 2030 rozhodně tolik stát nemusí a nebude. Dokonce může být levnější než současné se spalovacím motorem, protože bude jednodušší.

Argument, že se řeší jenom CO2, také není pravdivý, v normě EURO7 se výrazně omezují i další splodiny (NOX).

Tím, že výrobci dopředu vědí, jaké budou mít normy za 5-10 let, tak se můžou na to přizpůsobit. Teď alespoň vědí, že nemá cenu investovat do dalšího vývoje spalovacích motorů a ušetřené peníze můžou investovat do elektromobilty. Což už nějakou dobu dělají.

Další věcí je, že Čína už elektromobiltu rozjíždí, a jestli evropští výrobci zde zaspí, tak dopadnou katastrofálně.

To, že EU postupuje razantně, je konečném důsledku pro evropský autoprůmysl poslední záchrana.

5 10
možnosti
MK

Tady nikoho nic jako fakta nezajima.... v diskuzi mas povetsinou lidi, co zijou v presvedceni ze elektroauto je vynalez eurobyrokratu, a ze neco jako emisni normy existuje taky jenom v EU.

Trochu mi pripominaji jednu pribuznou, ktera se kdysi rozcilovala, ze tehdejsi placeni u doktora (30 kc regulacni poplatek) je svetove unikum, ze neco tak nehorazneho, jako nemit zdravotnictvi zdarma nikde na svete urcite neexistuje....

3 2
možnosti
JS

Aby to nezapadlo, tak ještě jednou do hlavního vlákna:

Problém "dětí v afrických dolech" se řešil dávno před nástupem elektromobility, ale poukazovali na něj tehdy jen ti "zlí aktivisté". Nikdy jsem nečetl jakoukoliv kritiku v diskuzích o nových mobilech či noteboocích, které měli baterie z "práce dětí". A najednou se z ničeho nic vynořili pokrytci, kterým to sice doposud nevadilo, ale najednou jim to vadí. Srdceryvně děti litují, přitom jim o ty děti vůbec nejde, jde jim jen a jen o jejich šrajtofli!

4 7
možnosti
DS

Tenhle blogový příspěvek je plný polopravd, falešných nařčení a lží. Vůbec nechápu, jak se dostal do automobilové rubriky.

3 12
možnosti
MK

Neco jako fakta snad dneska uz neni podstatne. A cim mene faktu mas a cim mene toho vis, o to silnejsi musi mit na dane tema nazor a tim vice ho musis prezentovat. Tos proste trochu zaspal dobu.....

0 1
možnosti
PD

P28a60v73e68l 36D17u54d76r

26. 11. 2020 23:39

Pokud Evropou myslíte EU, potom EU 27 emituje pouze 8 % z fosilních paliv, ne 10.

1 0
možnosti
Foto

Zeleným bych nejraději vyhradil nějaký hezký ostrov, ať si tam zkusí pomocí svých čistých technologií přeží. Zarazil zásobování z venku a za rok se přišel podívat, jestli nezměnili názor ....

14 0
možnosti
JS

A "černí" by se mohli přestěhovat časem do Londýna 1965-1970 nebo do současného ruského Norilsku. Jak by se jim asi tak líbilo ve světě kde "zelení" nikdy nefungovali.

0 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik