Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MN

Nikdo vam prece nebrani bejt bohata uspesna, takze jaka nespravedlivost :)

Tady se posledni dobou rozmaha nejaka teorie, ze kazdej ma pravo na auto. Proste ne, nemas penize auto nemas. Ja taky nenadavam, ze nemam na letadlo.

2 21
možnosti
JS

J41a43n 76S31p14u66r69e39k

26. 11. 2020 12:22

Já mám za to, že by se díky pokroku měla úroveň lidské civilizace měla spíše zvyšovat a ne, že se budeme vracet zpátky na stromy.

3 0
možnosti
MN

Kolega uvažuje o koupi nového auta a z nových ceníků automobilek je skoro v šoku. Např. obyčejný Renault Megane - cena začíná někde u půl mega a pokud chcete lepší motorizaci a nějakou výbavu tak se bez problému dostanete skoro k 1 milionu. To všechno za auto nižší střední třídy!

12 1
možnosti
MN

BTW: to je skutečný masakr těch chudších, kteří na nové auto finančně už prostě nedosáhnou.

6 0
možnosti
RP

Ono nejde ani tak o obohacování solárních baronů. Jde spíš o to, že zelení vytvářejí svůj zelený biotop či svět.

Zelení mají ideologii a ideology, mají své politiky, mají své vyznavače, často poblázněné už ve školách zeklenou indoktrinací a nyní vytvářejí své zelené průmysly. Vytváří se uzavřený cyklus, kdy zelení baroni z naloupených peněz financují zelené ideology a politiky, ti zase zelenou indoktrinací a za peníze zeleného průmyslu vytvářejí zelené voliče.

A až těch zelených voličů budou mít dostatek, stejně jako dostatek financí, od zelených baronů i od zelených voličů, udělají přes volby převrat a dosadí do vedení státu své zelené politky a ideology. A pak se mohou dít věci, protože zelená ideologie je totalitní.

28 1
možnosti
MA

M36y32d17l77á59ř 35A24d55a20m

26. 11. 2020 21:34

To spiknutí je ŠÍLENÉ co? A CELOSVĚTOVÉ !!!! Uf.....

Což takhle mokrý hadr na hlavu (ale pozor ať náhodou není zelený), protože by vás mohlí třeba tou zelenou plíživě, vpíjivě, přímo do šedé kůry mozkové - indoktrinovat!

Ilumináti jedni zelení....

0 0
možnosti
MV

Píšete, že jste chudá, na kterou dopadnou tyto ekologické aktivity negativně finančně. Dopodrobna analyzujete celý svět a jeho chybnost. A já se ptám, kde je chyba? Myslím, že taková základní chyba je, když se jednotlivý člověk začne snažit řešit a zachraňovat celý svět a přehlíží, že sám sebe zanedbává. Ne v tom, aby se snažil cítit dobře, v tom, se zanedbává málokdo, ale v tom, že by měl začít sám dělat něco smysluplného ve vlastním kontextu. Sám opustit svou komfortní zónu a řešit jednoduché, základní a přehledné věci. Tam je totiž skutečný počátek záchrany světa. Kupodivu. Ale je to vlastně dost nepohodlné. Kupodivu.

2 14
možnosti

Zajímavé je, že jsem měl dojem, že pro vedení EU je COVID hloupá komplikace, která berelidem jenom životy. Hlásají, že se v žádném případě nezmí zastavit boj proti klimatu, naopak zesílit. Uvažuje se o speciální vysoké dani na maso, neboť dobytek, prasata, atd. vypouštějí spoustu CO2. A prý lidé mají začít jíst náhražky masa, mléka, atd např. z tofu, které jsou násobně dražší, elektromobily - násobně dražší, možná částečně zakážou i mezinárodní turistiku - viz letadla, k tomu se covid hodí, atd.

A přitom věda je o pochybnostech a neustálém testování, zda mám pravdu. Planeta se otepluje ale má na tom člověk pdostaný vliv? Může to vůbec zpomalit nebo dokonce zastavit? V minulosti byla kvanta změn podnebí....těžko budeme nařizovaz zemské ose aby se točila jinak či slunci aby svítilo méně...

18 0
možnosti
RP

Tofu není dražší než maso. Je levnější. Ale jinak většina náhražek masa je skutečně dražší než maso. Ale tofu a jiné bílkoviny ze sóji se nesmí jíst často, protože obsahují určité bílkoviny, které tělo nestráví a musí je z těla vyloučit. Každodenní konzumace tofu tak tělo příliš zatěžuje a škodí mu. Kromě toho tofu a obecně bílkoviny ze sóji je ta z potravin, co se, aspoň podle mne, člověku velmi rychle přejí a zprotiví se mu.

4 0
možnosti

“All revolutions are conceived by idealists, implemented by fanatics, and its fruits are stolen by scoundrels.” -Thomas Carlyle

Tohle bylo proneseno asi před 200 lety a stále to platí. Hodně lidí se zaseklo na pozici idealistů. Tahle technologie/hnutí/opatření by měla sloužit ke zlepšení stavu lidstva. Nechápou, že konečné stádium končí na scoundrels. Tak je to i s globálním oteplováním a elektromobily. Ano, na začátku byla idealistická myšlenka. Teď už jde čistě a prachy a o moc a ti, kdo z toho peníze a moc získávají jsou stejně bezohlední jako jakýkoliv jiný průmysl.

22 0
možnosti
MJ

Mně přijde Váš domeček z "aktivistických" karet (vyhřívaný karmou) dost laciný. Planeta má vážné problémy a Vy se točíte dokola na tom, že si někdo mastí kapsy. Jasně, tohle se může stát, stává se to ve všech oblastech lidské činnosti. Ale jestli něco víte (kromě solárních baronů), kdo, kde, jak, za kolik, podejte jasnou zprávu.

Krajina, kde žiju, by mohla být v učebnicích, na černé listině... i když na první pohled vypadá hezky. Uran, bývalý vojenský prostor, odtěžené kopce, pískovna... RNDr. Miloslav Hudec , spolu s ostatními, se celé roky snaží zastavit těžbu na Tlustci, který kdysi začala plundrovat firma pražských taxikářů. Štve vás také? Váš obraz je dost zmatený a zavádějící. Ale líbí se, to je jisté.

Co vlastně chcete měnit? Docela by mě to zajímalo.

P.S. Ale o těch velrybách jste kdysi napsala pěkný blog.

3 28
možnosti

Ano, planeta má problémy. Problém je v tom, že máte zhruba pár skupin lidí

1) Ignorují problémy

2) Mluví o problémech a podporují současná řešení

3) Mluví o problémech a zoufají si, že současná řešení jsou neracionální a nesmyslná

4) Vědí o problémech a mají moc je racionálně řešit

5) Vědí o problémech a mají moc je řešit špatně a draze

Skupina 4 neexistuje. To je jediný problém celé enviromentální problematiky na Zemi.

7 0
možnosti
JK

Zelené sny nejsou výsadou bohatých ani náhodou, drtivá většina lidí, co považují za důležité zabránit klimatickému kolapsu, bohatí nejsou. Za druhé nůžky mezi nejbohatšími a chudými se začaly rozevírat už dávno před ekologickým hnutím, začalo to někdy v osmdesátých letech, kdy o silné ekologii nebylo vidu ani slechu. Ten bič byl upletený mnohem dřív a i kdybyste se na opatření proti globálnímu oteplování vykašlala, na tomhle by se stejně nezměnilo ani ň, to má příčiny úplně jinde. A za třetí, Česká republika při přepočtu emisí CO2 na obyvatele zamořuje víc než Čína.

4 26
možnosti
MP

Chudi lide to rozhodne neresi, ti se snazi prezit. Resi to Evropska unie a Severni Amerika, coz jsou jednoznacne nejbohatsi mista na zemekouli. Nejvtipnejsi bylo, kdyz se bohaci sletli do Davosu resit globalni oteplovani soukromymi tryskaci.

13 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik