Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J94a49n 79K50a85r74a33s58e59k

14. 3. 2022 21:08

je to skutecne neuveritelne, cist ty nesmysly jak od autorky tak v tech komentarich. Driv jsem si myslel, ze jsme inteligentni narod, ale z nejakych duvodu (komunismus, covid) se to nejak zlomilo.

Na ty jednotlivosti nema cenu vubec reagovat, opravdu silena je ale ta skoro obcesni predstava, ze jadernejma elektrarnama (ktere by tu mohly byt nejdrive za 15 let) se bude 'topit' :-)

To si skutecne nekdo mysli, ze velka nemocnice ve Francii (aktuelne zarny priklad jak je to s tou energii nezavisle delat) se vytapi el. proudem? Nebo v chemicke fabrice, kde je pro ty procesy zapotrebi tepla, tak se to realizuje elektrickejma spiralama?

Ja fakt nevim, jak si to predstavujete? Ze si dame kazdej do bytu 5 radiatoru a jeden boiler? Jo, koupit by se to dalo, ale jak by se to zaplo, tak shori privodni el. vedeni do barakau.

Problem neni green-deal - problem jsou lide, kteri tam maji slamu ....

0 0
možnosti
Foto

Jadernou teplárnu v Plzni plánovala Škodovka už někdy před 40 lety. K tomu není třeba přívodní vedení. Už jen nevím, která z ekologistických organizací se chlubila, že tomu bránila. Měla by si na účet připsat vyprodukovaný CO2, který namísto toho vznikl spalováním plynu a míru závislosti na Rusku, která jeho nákupem vzniká..

0 0
možnosti

Musíme si uvědomit, že německá Energiewende je pro zelené dotační lobbisty a některé české politiky vzorem. Právě včera MPO vyhlásilo, že poskytne 4 miliardy Kč dotací na nové solární zdroje FVE, další desítky miliardy na OZE půjdou z dalších dotačních programů. Protože takto vznikne nová obří kapacita FVE, které se kvůli kanibalizaci neuživí a nedokáže splatit bankovní úvěry, vznikne politický tlak na provozní dotace. A budeme tu mít zase zopakování skandálu s podporou OZE z roku 2010. Kdybychom měli skutečně sebevědomou vládu, tak by musel Evropské komisi tvrdě říct: chcete u nás co nejmenší emise CO2? Tak nám dejte peníze na náš hlavní úkol, postavit 8 nových velkých jaderných reaktorů a jít stejnou cestou jako jaderná Francie. tj. mít 70 a více procent v energetickém mixu z jaderných zdrojů. Ostatní koncepce jsou čirý idiotismus.

1 0
možnosti

Jo, když se chce protlačit green deal stylem přejdeme na plyn a to z Ruska.

I naprostý tupec ví, že když chci přejít na jiné zdroje energie tak je nejdřív musím vybudovat a mít pro ně vlastní palivo ať je to co je to.

Hlavně část EU v čele s Německem prosazuje styl jdeme na to a ono se to nějak udělá.

U Německa bych tomu trochu i věřil, oni mají peníze si to někde koupit. Ovšem musí být kde.

My naproti tomu jako vnitrozemský stát bez moře máme těch možností poněkud méně a peněz také.

Výrobní cena kWh u uhelek u nás je cca 0,4 Kč/kWh, takže když už si tady likvidujeme přírodu těžbou, tak bych to rozhodně nevyvážel.

Ty zdroje byly budovány pro náš stát, ne pro EU. Takže primárně pokrýt naši spotřebu.

Nevím jak funguje ta burza s energií, ale prodával bych tam jen přebytky nad naší spotřebou, nebo vůbec.

Ty elektrárny mají určitý minimální výkon, pod který nemohou sjet a musí se i regulovat síť + vstup zatím neregulovaných obnovitelných zdrojů, takže přebytky určitě budou.

0 0
možnosti

Konečně by se měl řešit prodej naší elektrické energie do zahraničí. Kdo chce být zelený, ať si klidně zmodrá mrazem!

8 0
možnosti
Foto

Němci jen řekli nahlas, co si v této chvíli myslí většina zemí Evropy.

Ale na druhé straně, přijde mi to pokrytecké z pohledu toho, že Němci byli z těch, kteří se mohli přetrhnout v prohlášeních, jak jsou údajně ganz grun a ukazovali prstem na nás a další, co chtěli aspoň zachovat to jádro.. Jo z ruské ropy a plynu krev netekla. Teda do minulého týdne :)

12 0
možnosti

Pokrytecké je zejména to, že zastavili provoz svých JE, a energii vyrobenou v JE v jiných zemích EU nakupují na burze.

11 0
možnosti

Němci a Francouzi jsou už tak pohodlní , že je z jejich teplých kanceláří mercedesů a BMW, nezvedne ani válka ve východní Evropě. A nedají na odlišné názory a zkušenosti ostatních členů EU. Proto utekli Britové a Poláka ve vedení EU také nepotřebují. Toho jsou si dobře vědomí Rusové a proto mohou válčit podle svých choutek.

Prezident Macron a kancleř Scholz volají Putinovi jako milence a ten je považuje za slabochy.

14 0
možnosti
Foto

"Podle šéfky německé diplomacie Baerbockové by zákaz dovozu ruské ropy do Německa měl v zemi za následek chaos, což by znamenalo vítězství pro Kreml."

Neboli pakt Molotov - Ribbentrop funguje dál. Němci hodlají dál financovat rusáky ve válce s Ukrajinou

23 0
možnosti

Není soudružka Barebocková z ultraextremistické strany Zelených? Z té partaje co po minulých volbách během jednání o „jamajka“ koalici požadovala NEOMEZENOU migraci středověkých primitivů vč.bojovníků ISIS? Z té samé partaje co má v každé věte slovo humanita, solidarita a soucit?

Kde je ted ta německá humanita, solidarita a soucit s opravdovými uprchlíky z Ukrajiny?

Napoví někdo z našich levicových myšlenkových gigantů co se tu roky ohánějí evropskými hodnotami?

14 0
možnosti

Tak doufám, že Česko neodebere ani m3 plynu a ani litr nafty od Rusa . A to hned :-)

1 3
možnosti
Foto

Jsem taky pro, ať ještě dnes vláda schválí prolomení limitů těžby v severních Čechách a od zítřka ať se začne s investicemi do otvírek nových dolů. A Hutní Montáže nebo jak se ta zítra založená firma bude jmenovat ať hned po poledni začnou stavět nový velkorypadla. A taky mobilní výtopny ať se začnou rychle vyrábět, každý sídliště je bude potřebovat, i několik. A naftu z Ruska nedovážíme, vozí se surová ropa, typ Ural se tomu prý říká. V rafinerkách v Kralupech a v Litvínově zpracovávají právě tohle a až nebude ropa z Ruska, tak se ty fabriky zavřou, protože nebudou mít surovinu. Než aby se jim ropa vozila vlakem v cisternách, bude lepší dovézt rovnou benzín a naftu. Tj. vraťte se zase na zem.....

5 0
možnosti

Musím upozornit na toto: dnes jsem poslouchal rozhovor na ČRo Plus s Niedermayerem (TOP 09, EU parlament). Redaktor se ho dotazoval, zda nevidí nějaké důvody ke zvolnění, zmírnění ohledně Green Dealu. A co na to pan europoslanec? NE! Důvody nevidí, planeta se nezajímá o nějakou válku, která stejně brzy skončí, klima je třeba chránit, klimatické změny hrozí, žádné důvody ke zmírnění cílů pro roky 2030, 2040... Takže tak. Klimatistům je zcela lhostejno, že na Evropu ceny energií dopadnou velmi (protože ruský plyn, také uhlí se z Ruska dováží), že v EU vytváříme jen do 8 % CO2. Cíle MUSÍ být splněny i za cenu krvavých obětí. Tečka, bez diskuse. Horší než bolševici. Zářné zítřky vybudujeme, zpátky ni krok, dopadů se nebojíme (toť postoj europoslance s královským platem i důchodem).

32 0
možnosti
Foto

No, víte, tohle náboženství si svých kazatelů považuje. Narozdíl od katolíků, tam makáte za pár šušňů a ještě mají všici řeči, když si pořídíte hospodyni na praní ponožek;-D

8 0
možnosti

Napadá mě, jestli náhodou někteří politici nemají svůj osobní finanční zájem na tom, aby se plyn stále odebíral. Nemusí to být oni, může to být někdo z jejich rodin, kteří se tomto business podílí. Spousta lidí se vrhlo podnikat do státu, kde všechno bylo podstatně levnější a jedou v businessu s touto zemí už dlouho...

5 0
možnosti

O tom asi netřeba pochybovat. Jasní jsou bývalý německý kancléř Schroder a bývalá rakouská ministryně Kneisslová, ale skrytě jich bude určitě mnohem víc.

15 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik