Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JP

J92i82r84i 76P56i53l51n85y

8. 3. 2022 12:39

Kdyby ten jejich pád na ústa neměl vliv na naši ekonomiku, tak by to možná pro Německo byla dobrá škola života. Ale bohužel by to ovlivnilo i nás.

6 0
možnosti
Foto

Tak nakonec Putinovu válku budou financovat germáni. Pakt Molotov - Ribbentrop trvá...

19 0
možnosti
ZZ

Mýlíte se. Válku si Putin financuje sám. Ukrajině hrne peníze EU a členské státy NATO.

;-)

0 0
možnosti
JV

J14a67n 58V89l49k

8. 3. 2022 11:18

Nejedná se o selhání. Německo od začátkuk se podílelo na budování plynovodů a zároveň investuje do obnovitelných zdrojů. Je naprosto jasné, že vedle nespolehlivých a kapacitně nedostačujících OZE se orientuje na energeticky nejvýhodnější zemní plyn. Co je na tom tragického, když smlouvy jsou do r.2028 ? Jaderné a uhelné zdroje se rozhodli utlumit. To, že zemní plyn je z Ruska je již jiná otázka.

2 10
možnosti
IS

To, že zemní plyn je z Ruska, je zásadní otázka a strategická chyba. Že zemní plyn díky těžbě, zpracování a dopravě emituje skleníkové plyny jste možná slyšel. Že jádro toto nedělá jste se možná také doslechl. Němci to totálně pohnojili, takhle jednoduché to je.

20 0
možnosti
JL

Das sind aber Paradoxen, nicht wahr?

3 0
možnosti
JS
MS

Já doufám, že bude vyřízen Gerhardt Schröder a bude se svým majetkem podílet na válečných reparacích Ukrajiny.

Scholz pouze převzal bordel po Merkelové a Schröderovi, který bude muset rychle vyřešit.

Nicméně Scholz by měl v německu udělat referendum, aby se také vyjádřili samotní Němci. Jestli plyn z Ruska, nebo na chvíli otevřít jaderné a uhelné elektrárny.

16 0
možnosti
MP

V principu máte pravdu, ale reálně by o energetice měli rozhodovat politici ve spolupráci s odborníky. Jde doslova o život, a to dokonce bez ohledu na válku, pořádnou paseku by nadělal i velký blackout.

11 0
možnosti
JK

Možná naopak, zbytek Evropy si nazuje tretry a zapojí se do úprku. Je celkem jasné, že nefosilní zdroje energie musí ty fosilní nahradit, no a nyní je to akutnější než jindy.

3 7
možnosti
MP

Takže navrhujete, abychom taky vypnuli jaderné a uhelné elektrárny?

3 1
možnosti
Foto

Cítím s vámi. Všichni, kteří odmítají financovat prostřednictvím plynu a ropy armádu Ruska by měli okamžitě přestat jezdit auty a topit zemním plynem a vlastním příkladem ukázat všem německým zaprodancům zářivý příklad.

8 2
možnosti
JK

Stačí na cca 50%, že ano. Jaký jste to najednou radikál.;-)

2 0
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik