Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JZ

Rusko je nesolidní a nespolehlivý partner, a neplnilo dohodnuté dodávky plynu pro společnost ČEZ, což potvrdil i generální ředitel ČEZ Daniel Beneš. I mnozí ruští podnikatelé varují Českou republiku přes obchodováním s Gazpromem, který je těžce prolezlý mafiánskými praktikami a korupcí. Ano, je legitimní otázka, jak a čím nahradit ruský plyn. Ale, jak je vidět, začíná se nám to dařit.

16 3
možnosti
JK

J31a93n 42K62y95š75k72a

2. 2. 2023 13:29

Ne, nezačíná, pane Zieglere, už se nám to daří ...!!

3 1
možnosti

Hledáte hnidy, kde nejsou. V dnešní situaci bylo podstatné zbavit se závislosti na ruském plynu. To se podařilo. Jak píše níže pan Zavadil, plynu je světě dost. Že bude dražší, než byl ten ruský zemní, s tím je nutno počítat. Stejně by ale bylo dost naivní se domnívat, že by Rusové za stávající situace drželi předválečné ceny. Spíš to bude tak, že se přizpůsobí světovým cenám.

13 3
možnosti
MP

Ja tedy myslim, ze autorka hlavne upozornovala na to, ze Pekarova chtela v minulosti zavislost na ruskem plynu, byt mozna nevedomky, zvysit, ted jasa, ale neresi, cim ho do budoucna nahradit.

4 2
možnosti
ZZ

Plynu je a údajně i bylo ve světě dost. Záleží ale vždy na ceně jeho pořízení a konečné ceně pro zákazníka a to i včetně jeho dopravy ke konečné spotřebě.

V tomto směru bylo řešení Ruským plynem tím nejjednodušším a nejlevnějším řešením. Všechna ostatní řešení jsou komplikovanější a dražší.

;-(

6 7
možnosti
ST

A tím jste chtěl naznačit co?

1 1
možnosti
DR

A ono ještě vůbec někoho to blábolení Pekarové překvapuje?

5 5
možnosti
JK

J61a94n 12K93y95š10k22a

2. 2. 2023 12:33

Dobrých zpráv není nikdy dost. Konec závislosti ČR na ruském plynu JE dobrá zpráva, i kdyby se paní Alexandra na hlavu postavila... A ne, že ne.

10 5
možnosti
MP

Ale autorka pise, ze je to dobra zprava. Zaroven ale upozornuje, ze je nutne taky vyresit, cim nahradit jak rusky plyn tak uhli. Podle me velmi spravna pripominka, protoze dobrymi zpravami si nezatopime.

6 0
možnosti
Foto

Vláda by měla deregulovat trh s energiemi a nechat na soukromém sektoru jaké zdroje a v jakém množství chce vyrábět a spotřebovávat.

Já osobně jsem rád, že nejsme závislí na plynu od státu, který vede zločineckou válku.

7 3
možnosti
RJ

Moudry pronášenými paní Pekarovou nemá smysl se vůbec zabývat.

Jinak máte pochopitelně pravdu.

21 10
možnosti
JH

J72a71n 20H72a44r97v82a89n

2. 2. 2023 12:11

OK, jen ta moudra bych dal do uvozovek ;-)

2 1
možnosti
  • Počet článků 147
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 3118x
Normální holka, co putuje světem, má ráda přírodu a slušné lidi. Svět je malý cirkus, který je třeba pochopit a vybrat si pro sebe to nejlepší.

 

www.mojezelena.cz

 

Seznam rubrik